Verhuizen is een spannende aangelegenheid. Je slaat een nieuwe fase van het leven in en je bent natuurlijk compleet excited om je nieuwe buurt te ontdekken en eigen te maken. Jammer genoeg moet je voor je dat kunt doen ook al jouw spullen inpakken. Een tijdrovende bezigheid die nu niet bepaald bovenaan het lijstje must do’s staat in het leven. Nochtans hoeft het niet allemaal zo’n ramp te zijn. Met deze drie tips is inpakken voor jou een koud kunstje!

Gebruik kleurencodes

Veel mensen pakken in en schrijven dan in viltstift op de dozen wat er in de dozen zit. Een goed idee maar nog altijd iets te tijdsintensief om meteen te weten wat waar zit. Door verschillende kleuren tape te kopen weet je in geen tijd waar wat zit. Markeer de verschillende categorieën met andere kleuren en je hoeft de doos zelfs niet op te pakken om te weten waar hij hoort. Bovendien is dit ook enorm handig als je een verhuisfirma inschakelt. Zoek je bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in Breda? Dan laten de kleurcodes de verhuizers meteen weten wat in welke kamer hoort.

Combineer waar het kan

Waarom zou je alles apart inpakken als er perfect spullen zijn waar je twee vliegen in één klap kunt slaan. Moet je bijvoorbeeld in de keuken inpakken? Dan kan je jouw servies inpakken in de handdoeken waarmee je afdroogt. Moet je glazen inpakken? Dan kan je bijvoorbeeld deze zekeren door versgewassen sokken erin te steken. Ook een goed idee is om te kiezen voor een doos met allemaal spullen die je gegarandeerd de eerste dag na verhuis nodig hebt. Zo hoef je niet alle dozen open te sleuren om van elke categorie iets te nemen.

Foto’s

Sommige zaken moeten gedemonteerd worden voor je ze kunt verhuizen. Een typisch voorbeeld is een te grote kast voor de deur of zijn de snoeren van elektronische apparatuur. Door foto’s te nemen van deze zaken hoef je je achteraf geen vragen te stellen bij hoe het nu weer allemaal in elkaar zat. Je hebt immers visueel bewijs. Dit is een eenvoudige oplossing die je na het verhuizen heel wat tijd en moeite kan besparen. Profiteer ervan!