Een boedelruiming. Je hebt er ongetwijfeld al wel eens over gehoord maar dat betekent natuurlijk nog altijd niet dat je weet wat dat exact is. In dit artikel leggen we kort uit wat het exact is, wanneer het handig is en of jij er baat bij kan hebben. Een gewoon goede optie is: contact opnemen met Goedkoop ontruiming.

Wat is het?

Een boedelruiming komt neer op het leeghalen van een woning of een appartement. Meestal worden boedelruimers ingeschakeld na het overlijden van bijvoorbeeld een familielid. Je kunt echter ook kiezen voor een boedelruiming als verhuurders met de noorderzon vertrekken of wanneer je jezelf echt geen raad meer weet met jouw eigen inboedel. Het grote voordeel is natuurlijk dat je zelf niets hoeft te doen. Je spreekt op voorhand met het bedrijf in kwestie af wat je verwacht en hoe het pand opgeleverd moet worden. Brandschoon? Leeg? Wat moet er blijven?

Hoe gaat het in zijn werk?

Natuurlijk zoek je het liefst naar een goedkope ontruiming. Daarom kan je op voorhand offertes aanvragen bij verschillende ondernemingen om de beste prijs voor jouw vast te stellen. Bij het eerste gesprek geef je zo gedetailleerd aan wat er moet gebeuren en wat jouw verwachtingen zijn. In sommige gevallen zullen de boedelruimers ook een schatting van de waarde van de inboedel maken. Dit kan je eventueel laten opkopen en dat wordt dan van de kostprijs afgetrokken. Op de dag zelf komen de boedelruimers met een vrachtwagen en/of een container. Meubels worden waar nodig gedemonteerd en persoonlijke spullen worden zorgvuldig ingepakt. In de meeste gevallen zijn de werken in één dag klaar.

Extra diensten?

Sommige bedrijven bieden naast het ontruimen van de inboedel ook nog extra diensten aan. Zo fungeren ze als specialist ter plekke als je zelf niet aanwezig kunt zijn. Zo kan je hen ook vragen om bepaalde kleine klusjes uit te voeren ter plekke. Dat gaat dan om bijvoorbeeld kleinere reparatiewerkzaamheden, over het dichtmaken van gaten in de muur en ga zo maar door. Heb je graag een bouwwerk, bijvoorbeeld een tuinhuis, gesloopt? Ook dat behoort tot de opties.

Een boedelruimingsbedrijf inschakelen voor het leeghalen van een woning of een appartement kan je vele tijd en frustraties besparen. Bovendien werken deze professionals altijd een stuk sneller dan je zelf kunt.