Enthousiast over hout en benieuwd naar de glans van epoxy? Epoxy Studio kan jou daarbij helpen. De epoxylaag beschermt tegen krassen, water en andere vlekken. Wie wil dit nou niet op zijn meubels?

Voordeel van epoxy op houten meubels

Een groot voordeel aan houten epoxy meubels is dat ze niet makkelijk te beschadigen zijn. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat meubels toch beschadigd raken, maar met epoxy meubels kan je dat heel makkelijk verholpen worden en dan zie je erna niks meer van.  De laag epoxy geeft een mooi diepte- effect met een glanslaag. Heb je een epoxy-laag over je tafel heen, dan kan je jouw tafel heel makkelijk schoonmaken. Je kan ook een tafel of keukenblad laten maken een transparante structuur. Bij een keukenblad bijvoorbeeld, kan je ervoor kiezen om onder de laag epoxy een decoratief element te leggen. Omdat de laag epoxy transparant opdroogt wordt het ook wel vloeibaar glas genoemd. Met gebarsten hout kun je ook een mooie tafel maken, je gooit dan in de gaten de epoxy en dat verhardt. Een andere optie is om de gebarsten gaten op te vullen met wat je wilt, dat kunnen onder andere stenen of schelpen zijn.

Kunnen meubels met epoxy buiten staan? 

De meubels kunnen prima buiten worden gezet, dat komt omdat door de epoxylaag de houten meubels waterdicht maakt. De epoxy kan wel verkleuren in de zon als er geen UV-stabilisator gebruikt is. Als u het meubel buiten wilt zetten, wordt er geadviseerd een speciale coating erover te doen, zodat het meubel niet verkleurt.

Epoxy in verschillende kleuren

Epoxy is standaard doorzichtig, maar wil je het nou met een kleurtje dat kan. Door het toevoegen van pigmenten kan epoxy ook een kleur krijgen. Dit kan niet met iedere soorten verf. In de epoxy kan je ook glitters of bladgoud doen.  Een marmer-effect kan ook nog erin gemaakt worden. Het is maar net wat jij mooi vindt. 

Accessoires van epoxy

Er zijn een hoop accessoires die van epoxy gemaakt zijn, zo kan je denken aan: onderzetters, pyramides, schilderijen en beeldjes. Dit zijn allemaal leuke accessoires voor in je woonkamer of slaapkamer. Ben je vaak in een creatieve bui, dan is het leuk om een keer zelf zo’n onderzetter te maken.