Het is vervelend als je binnendeur klemt. Een klemmende binnendeur kan ervoor zorgen dat het hout uitzet, vooral als het zomer is. De scharnieren kunnen losser worden, waardoor je huis zelfs kan uitzetten. Lees in deze blog de tips van DHK wat je kunt doen aan een klemmende deur!

Bekijk de kunststof binnendeur van DHK zorgvuldig

Een klemmende binnendeur is vervelend, maar kan nadelige gevolgen voor je hele huis hebben. Je kunt een klemmende deur pas repareren als je weet waar het probleem door veroorzaakt wordt. Als je de oorzaak hebt vastgesteld, kun je een beslissing nemen of je de deur zelf makkelijk kunt repareren of als je een expert moet inschakelen. Bekijk je Kunststof binnendeur van DHK eerst op krassen die in de verf kunnen zitten, en check of er andere beschadigingen op je deur zitten. Misschien zit er aangekoekt vuil op je deurpost wat je eenvoudig kunt schoonmaken waarmee je het probleem oplost. Doe de deur een keer dicht en bekijk de opening tussen de deurpost en de deur, let hierbij vooral op de smalle plekken. Als je een klemmende buitendeur hebt dan kun je deze het beste controleren op een goed verlichte of zonnige plek.

Gebruik karton voor de DHK deur

Je kunt met karton rondom de deur gaan. Dit is vooral een goed idee als je nog niet zeker weet waardoor het klemmen van de deur door veroorzaakt wordt of er niet achter kunt komen wanneer je de deur bekijkt. Het karton zou soepel rondom de deur moeten kunnen glijden. De plekken waar het karton vast komt te zitten zijn de plekken die het klemmen van de deur veroorzaken.

Doe de deur open en dicht

Je kunt op zoek gaan naar de klemmende plekken als je de deur open en dicht doet. Probeer hierbij de deur dicht te doen terwijl je je handen op het onderste deel van de deur legt, de zijkant en bovenop. Op deze manier kun je goed voelen waar de grootste weerstand vandaan komt als je de deur dicht doet.

Controleer de scharnieren

Luister naar de scharnieren en controleer ze op mankementen. Het is namelijk mogelijk dat een deur gaat klemmen doordat de scharnieren piepen. Als je hoort dat de scharnieren piepen, dan moet je ze goed oliën. 

Welke tijd van het jaar is het?

Het klemmen van de deur kan ook komen door de tijd van het jaar. De deur kan namelijk gaan klemmen als er veranderingen zijn in de luchtvochtigheid. Zo zet hout uit wanneer de luchtvochtigheid in de lucht stijgt. Hout krimpt weer als de lucht droog is.