De Bohemian stijl zie je steeds vaker terugkomen in moderne huizen. Dat is niet gek, want deze stijl begint steeds meer vormen en maten te krijgen. Er zijn weinig regels en veel mogelijke combinaties in kleuren, materialen en patronen. Het is dan ook niet gek als je een beetje keuzestress ervaart als je bezig bent met deze stijl in bijvoorbeeld de woonkamer. In dit artikel krijg je een aantal tips voor het creëren van deze interieurtrend. 

Gebruik de juiste kleuren 

De Bohemian stijl centreert zich voornamelijk rondom neutrale kleuren. Vaak vormt (gebroken) wit of beige de basis van de look. Als je een rustgevende sfeer wil in je woonkamer, kun je de neutrale kleuren het best combineren met groene accenten. Planten werken daarbij ook heel goed voor een ontspannen sfeer. Daarnaast kun je zwart-wit interieur het best vermijden bij deze stijl. Als je hier toch graag voor wilt gaat, zorg er dan voor dat het niet overheersend is. Een tapijt met een geometrisch zwart-wit patroon is hiervoor een leuke optie. De Bohemian stijl kan ook een tropische wending krijgen door met roze, turquoise en oranje te werken. Je kunt dit verwerken in bijvoorbeeld je woonkamer tegels of accessoires. 

Natuurlijke materialen

Het gebruiken van natuurlijke materialen is essentieel. Denk aan riet en hout die verwerkt zitten in de meubels en accessoires. De Bohemian stijl kenmerkt zich door de levendige en inspirerende elementen. Laat dit dus ook zoveel mogelijk terugkomen door met tinten uit de natuur te spelen. Ga bijvoorbeeld voor een leuke spiegel gemaakt van riet of een houten bijzettafel. Ook kan je veel kanten op met textiel. Van een levendige wandkleed tot aan zachte kussen voor op de bank, wees creatief! Bedenk wat voor jou toegankelijk en fijn is om te gebruiken. Tenslotte zijn (tropische) planten een must in de Bohemian stijl. Zo maak je het kleurenpalet helemaal rond. 

Denk niet te veel na

Kenmerkend voor de Bohemian stijl is de spontaniteit en willekeurigheid. Loop door een typische Bohemian woonkamer en je zult je misschien verbazen van wat er allemaal staat. Je ziet vaak meubels en accessoires die niet echt een functie hebben, behalve dat ze bijdrage aan de sfeer! Je interieur hoeft namelijk niet alleen maar praktisch te zijn. Als je nog niet veel ervaring hebt met de Bohemian stijl, kan dat onwennig aanvoelen. Je kunt klein beginnen met items die tot je spreken en kijk hoe dat je vergaat. Misschien is dit juist wel wat voor jou!

Maak het je eigen!

Je karakter uit zich in een Bohemian interieur. Dat is de kunst van een échte Bohemian stijl. Omring jezelf met spullen die bij je passen. Denk aan zelfgemaakte items of souvenirs. Je moet je er mee kunnen identificeren. Neem eens een kijkje in tweedehandse winkeltjes of antiekmarkten. Daar is vaak van alles te vinden. Kortom, durf te spelen met meubels en accessoires die op het eerste blik misschien niet helemaal bij elkaar passen. Je weet nooit wat er uit komt!