Je muren kunnen er al snel saai uitzien doordat ze een even kleur hebben of geen speciale designs. De meeste mensen lossen dit op door aan hun muren decoratie te hangen zoals schilderijen, tekeningen of foto’s. Andere hebben liever niets op hun muur en kiezen ofwel voor een vrij leegstaand design door niets speciaals te doen met hun muren, ofwel door de rest van de kamer in te richten met speciale decoratie op hun meubels zoals door het gebruik van kussens, vazen of andere speciale decoratie. Echter, is het veel makkelijker om je muren leuk in te richten zonder het druk te laten lijken in je kamer. Tegenwoordig bestaan er nieuwe soorten wanddecoraties door het gebruik van muurstickers of raamfolie. Aan de hand van deze nieuwe decoratie is het veel makkelijker en goedkoper je huis leuk in te richten. Hiernaast is het ook makkelijk dit eraf te halen eens je klaar bent voor nieuwe decoratie. Hieronder leggen we de mogelijkheden uit over wat je kan doen met muurstickers of raamfolie.

Extra mogelijkheden met muurstickers

Vroeger was het zeer populair om je muren te schilderen of behangen in een traditionele kleur of print dat bijna iedereen in zijn huis had. Hierna werd het populairder om je muren te schilderen in felle kleuren en één muur van de kamer te behangen met een leuk printje. Echter is er nu iets nieuws op de markt, namelijk muurstickers. Deze muurstickers geven je huis veel meer extra mogelijkheden zonder zelf een professionele schilder in te huren om op je muren een speciale tekening te laten schilderen. Nu kan je het helemaal zelf doen voor een veel lagere prijs! Deze muurstickers kunnen bestaan uit populaire tekenfilmfiguren om de kamer van je zoon of dochter veel leuker en speelser te maken. Echter bestaan er ook andere muurstickers voor in je salon of zelfs keuken die een extra gezellige vibe geven. Zo bestaan er muurstickers van bloemen, bekende quotes, of zelfs foto’s van jezelf of je familie! Er bestaan oneindig veel mogelijkheden met muurstickers waardoor er zeker voor elk wat wils tussen zit! 

Personaliseer of krijg meer privacy met raamfolie

Raamfolie kan gebruikt worden voor verschillende doelen. Veel mensen gebruiken raamfolie als manier om meer privacy te verkrijgen in hun woning door het bedekken van hun ramen. Raamfolie is hier ideaal voor aangezien dit perfect en zeer makkelijk gepersonaliseerd kan worden tot de afmetingen die je nodig hebt zonder in te boeten aan lichtinval. Met raamfolie kan je makkelijk je in kamers, zoals badkamers of bureau, meer privacy brengen zonder de nood aan gordijnen zodat je lichtinval of je uitzicht wegvallen. Ook bij professionele woningen of bureaus is dit zeer handig zodat men niet kan inkijken op wat men doet in de gebouwen. Dit is zeker handig indien je bureau of bedrijf zich situeert op de benedenverdieping. Echter bestaan er ook raamfoliën waarbij je je huisnummer kan laten verschijnen op je raam zodat je je gevel niet moet beschadigen om je huisnummer weer te geven. Indien je toch verduisterende of zonwerende raamfolie wilt, kan dit ook. Eigenlijk kent raamfolie geen beperkingen en kan je dit dus gebruiken voor alle soorten mogelijkheden en situaties voor in je persoonlijke woning of bedrijf.