Wanneer je gaat verhuizen of je je huidige interieur zat bent na een aantal jaren, is het tijd voor een makeover van je woning. Een belangrijk onderdeel van je woning is de eetkamer. Dit is de plek waar je samen eet, drankjes doet, spelletjes doet. Het hele gezin leeft in de eetkamer. Bij het inrichten van een eetkamer denkt iedereen vooral aan stoelen en een tafel op maat door Anselm Oome. Dit terwijl er zoveel andere belangrijke onderdelen zijn die komen kijken bij het inrichten van je eetkamer. Maar waar begin je? Hoe richt je je eetkamer nou leuk in?

Gebruik

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen voordat je begint met het inrichten van de eetkamer is; hoe gebruik je de eetkamer? Eet je er iedere dag alle maaltijden? Of ga je hem maar een paar keer per jaar gebruiken? Deze vragen zijn belangrijk omdat het inrichten en afwerken gebaseerd moet worden op het gebruik. Wanneer je er de hele dag bent, is het handig om meubelen te gebruiken die functioneel zijn en makkelijk schoon te maken zijn. Wanneer je de eetkamer bijvoorbeeld ook als werkplek gebruikt, is het ook belangrijk om comfortabele stoelen te hebben. Wanneer je de eetkamer amper gebruikt, kun je weer andere functies toevoegen zoals een opslag.

Inrichten

Wanneer je hebt bepaald hoe de eetkamer gebruikt wordt, is het tijd om te beginnen met het inrichten. Hierbij gaat het vooral om je eigen smaak, je voorkeuren en de functionaliteit van de ruimte. Een goede eerste stap om je eetkamer leuk in te richten, is het kiezen van de eettafel. Dit is vaak het centrale punt in de kamer. Je kunt ervoor kiezen om een tafel op maat te laten maken of de kiezen uit andere mooie eettafels. Je kunt ook de ruimte opdelen door middel van leuke vloerkleden en een scheidingswand. Dit geeft een leuk en speels effect.