Ben jij je keuken helemaal zat, maar heb je geen geld voor een nieuwe? Dan is je keuken spuiten een goed alternatief. Niet alleen is het vele malen goedkoper, maar heb je ook alle keuze als het gaat om de kleur die je graag wilt. Uiteraard is het wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Je kunt er dus voor kiezen om je keuken zelf te gaan spuiten, maar het advies is om dit te laten doen. Je keuken spuiten is namelijk niet iets wat zomaar iedereen kan. Je wilt natuurlijk geen strepen zien. Om je een idee te geven hoe het in z’n werk gaat, hebben we een de stappen hieronder voor je uitgelicht.

Het leeghalen van de kastjes

Wil jij je keuken laten spuiten, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat alle kastjes leeg zijn. Dit is een taak die je zelf dient uit te voeren en wordt dus niet gedaan door degene die de kastjes spuit. Uiteraard kun je hier wel voor kiezen, maar dan kun je je voorstellen dat het een stukje duurder wordt. Verstandiger is dus om dit even zelf te doen. Zo weet je ook zeker dat er (als het goed is) niets sneuvelt en kun je het netjes opbergen. Ook kun je direct even kijken wat je allemaal nog hebt en waar nodig bepaalde spullen opruimen of zelfs weggooien.

Bepaal de juiste kleur

Uiteraard is het handig om alvast na te denken over de kleur die je op je keukenkastjes zou willen. Zo kan het heel goed zijn dat je ook de rest van je huis al hebt aangepakt, waardoor alleen de keuken nog een doorn in het oog was. Door dezelfde stijl door te trekken tot in de keuken, zul je merken dat het veel meer één geheel wordt, waardoor je woonkamer ook vaak optisch groter oogt. Kies dus niet alleen voor een kleur die goed past, maar ook voor een kleur die eenvoudig te combineren is. Wanneer je dan een keer iets anders wilt, kun je vaak met een paar kleine aanpassingen in accessoires al de nodige veranderingen te weeg brengen.

Het loshalen van de kastjes

Op het moment dat ze gaan beginnen met het spuiten van de keuken, worden eerst alle losse delen van de kastjes gehaald. Deze losse delen worden vervolgens gespoten, terwijl de rest wordt geschilderd. Doordat niet alles kan worden gespoten, ontkom je er dus niet aan dat er ook een schilder aan te pas moet komen om de binnenkanten en overige vast delen van de keuken te schilderen. De losse delen worden vervolgens naar een spuiter gebracht, waar ze worden voorzien van exact dezelfde kleur als de vaste delen van je keuken.

Het monteren van de kastjes

Nadat alles is geschilderd en ook is gespoten, is het tijd om alles weer te monteren. Uiteraard moet het geheel eerst even goed drogen, maar daarna kunnen de losse onderdelen weer worden bevestigd. Houd er hierbij wel rekening mee, dat wanneer je dit zelfs gaat doen, je oppast voor eventuele beschadigingen. Nu kun je vervolgens alles weer inpakken en je keuken is weer zo goed als nieuw!