Tijdens een verbouwing stuit je vaak op onvoorziene problemen. Zo zijn uren vaak verkeerd ingeschat, afspraken slecht of niet nagekomen of stuit je ineens op een lek of ander vochtprobleem. Niemand zit tijdens een verbouwing op problemen te wachten en vaak nemen oplossingen een grote hap uit het budget en de planning van de verbouwing. Er wordt vaak gekozen om deze problemen zelf te verhelpen maar je kunt er ook voor kiezen om de vochtproblemen op te lossen met behulp van Alpha Vochttechniek. Het kost wel meer geld dan het zelf verhelpen van de problemen maar je hebt wel lange garanties.

Afvoeren van asbest

Wanneer je een huis koopt waarin nog asbest aanwezig is, ben je verplicht dit te laten verwijderen. Dit mag enkel gedaan worden door gecertificeerde bedrijven, hoge kosten en lange wachttijden zijn niet ongebruikelijk. Vaak kan vooraf een eenvoudige calculatie worden gedaan op basis van het aantal vierkante meters. In de realiteit zijn deze facturen vaak veel hoger dan vooraf ingecalculeerd. Zorg er dus voor dat je een betrouwbaar bedrijf uitkiest en een offerte opvraagt en deze binnen de gestelde termijn ondertekend. Zo ben je zeker van een afgesproken prijs en zijn onvoorziene kosten niet voor jouw rekening.

Het vinden van de juiste aannemer

De huidige woningmarkt in Nederland staat op springen en bijna alle bouwbedrijven zitten maanden tot jaren vol. Het vinden van het juiste bedrijf kan nog een hele opgave zijn. Ook het vinden van een aannemer kan lastig zijn. Zo moet het bedrijf tijd hebben in haar planning, personeel beschikbaar hebben en er moet een klik zijn tussen beide partijen. Daarna moet nog een overeenstemming bereikt worden wat betreft de prijs en planning. Ga dus tijdig op zoek naar de juiste partij voor jouw verbouwing.

Vochtproblemen

Vochtproblemen komen niet alleen in woonhuizen voor, ook auto’s, campers en boten kunnen ermee te maken krijgen. Deze problemen kunnen leiden tot gezondheidsrisico’s door de opbouwende hoeveelheid schimmel. Vochtproblemen kun je voorkomen door het juist ventileren van een boot, ook wordt het aangeraden om de verwarming aan te zetten of een luchtontvochtiger te installeren. Op zoek naar meer tips over het bestrijden van vochtproblemen op een boot? Die vind je in dit artikel!