Wanneer je verbouwt heb je al snel heel veel afval waar je helemaal geen weg mee kunt. Je containers zitten snel vol en vuilzakken gebruiken voor bouwafval is gewoon onmogelijk. Wat bouwbedrijven doen is hiervoor speciale containers gebruiken om zo het speciale bouwafval, wat niet gewoon bij de ‘rest’ kan, zorgvuldig te sorteren zodat het proper gerecycleerd kan worden door de stad of een centraal recyclagecentrum. Wanneer jij zo’n afval hebt is het handig om een container te huren. Een container huren almere is zeer handig en vlot en kan snel gedaan worden via speciale bedrijven.

Voor elk afval een container

Natuurlijk heb je bij verbouwingen niet enkel bakstenen maar soms ook leidingen of ander ruw afval dat elk zijn eigen recyclageproces heeft. Gelukkig bestaat er voor elk soort afval een container zodat je voor een goed recyclageproces zorgt en zodat de sorteerders en de planeet gerust zijn. Er bestaan containers voor; bouwafval en sloopafval, schoon puin, hout, groenafval, grond, gips en anderen. Echter is het noodzakelijk om elk type afval apart per container te sorteren, anders heeft het geen zin verschillende containers te huren. Let er dus goed op dat je goed sorteert! Een voorbeeld is dat er geen takken in de hout container mogen maar deze moeten bij de groenafval container. Zo zijn er nog uitzonderingen dus vraag zeker raad aan het bedrijf van wie je de containers huurt.

Welke grootte heb ik nodig?

Afhankelijk van hoeveel afval je hebt, is het nodig om een verschillend formaat container te huren. Er is namelijk ook een limiet op het aantal kilogram dat in een container mag. Er bestaan verschillende tailles beginnend met een kleine van drie kubieke meter tot zeer grote van dertig kubieke meter. Zorg er dus zeker goed voor dat je al je afval goed inschat, je huurt beter een te grote container dan een te kleine! Er mag namelijk geen afval uitsteken uit de bak en het deksel moet altijd dicht kunnen. Vraag dus zeker advies hierover aan het huurbedrijf!