Andalusië is een regio in Zuid-Spanje, met als hoofdstad Sevilla. In deze regio liggen veel mooie plaatsen om te bezoeken én om te wonen. In deze blog lichten we enkele van de mooiste plaatsen in Andalusië uit.

Malaga

Dé vakantiebestemming van veel zonaanbidders en liefhebbers van cultuur. Deze historische stad is een toeristische trekpleister doordat je hier bijna het gehele jaar door goed weer hebt. In Malaga vind je allerlei bezienswaardigheden zoals: voormalig Moors fort en paleis Alcazaba Málaga, de grote kathedraal, het Picasso museum, een Romeins theater, een traditionele stierenvechtarena, botanische tuinen, een haven en allerlei Spaanse markten.

Marbella

Marbella is een favoriete bestemming voor vakantiegangers en voor mensen die willen emigreren naar het buitenland. En geen wonder, want een huis kopen in Marbella is een goede investering voor de toekomst. Deze luxe badplaats wordt ook wel het Saint Tropez van Spanje genoemd en is de thuishaven voor jetsetters en mensen die het prettig vinden om in weelde te baden. De haven van Puerto Banus met de luxe boten en cruiseschepen, het oude centrum en de vele designerwinkels doen het goed bij de welgestelde toeristen. Ook de vele trendy beachclubs en de zonrijke omgeving maken deze plaats een heerlijke plek om te vertoeven.

Fuengirola

Van oorsprong is Fuengirola een echt vissersdorp. Inmiddels is deze plaats uitgegroeid tot een heuse badplaats met een zandstrand wat zich vele kilometers langs de boulevard uitstrekt. In deze plaats vind je echt nog de authentieke Spaanse sfeer en kun je genieten van de allerlekkerste verse tapas. Kasteel Sohail staat symbool voor dit stadje, evenals het van oorsprong Romeinse Finca del Secretario. Vergeet ook niet het Bioparc van Fuengirola of een tripje naar Gibraltar. In deze badplaats kun je echt op alle gebieden genieten van de Spaanse cultuur. 

Estepona

Voor wie nog echt graag de traditionele Spaanse cultuur wil ervaren: breng een bezoekje aan Estepona. Deze schilderachtige kustplaats is relatief rustig qua toerisme, maar is absoluut een bezoekje waard! De stad heeft een moderne jachthaven en de witte zandstranden maken het bepaald geen straf om hier langer te verblijven. Ook voor mensen die op zoek zijn naar een tweede huis is dit een goede plaats om te gaan wonen. Het historische centrum, de orchideeëntuin en diverse musea maken deze kleurrijke stad een geliefde plek in Spanje!