Zwembaden vormen een leuke en gezonde besteding van je tijd met warm weer. Een groot opblaasbaar bad is voor iedere tuin passend en haalbaar. Naast hele simpele varianten, is het ook mogelijk om een verwarmde optie te krijgen. Dit bad maakt het mogelijk gedurende een groter gedeelte van het jaar tijd in het water door te brengen. Het opzetten gaat snel met behulp van een pomp, zodat je altijd snel kan anticiperen op mooi weer. Accessoires zoals een grondzeil en een afdekzeil helpen om het water altijd fris en klaar voor gebruik te houden. Dit maakt een opblaasbaar zwembad erg betrouwbaar, het laat je niet vaak in de steek wanneer je het wilt gebruiken. 

 

Een zwembad bevorderd een gezonde levensstijl 

Dat zwemmen een ‘gezonde besteding van tijd’ is kwam al aan bod. Wanneer je erover nadenkt helpt een zwembad erbij om aan je dagelijkse hoeveelheid beweging te komen. Je beweegt je constant heen en weer door het water. Mocht je samen met kinderen in het bad zitten dan is het zeker niet mogelijk om stil te zitten. Wanneer je een stappenteller zou dragen in het water, dan had het aantal gezette stappen je achteraf verbaasd. Alleen het zwemmen is al goed voor je, laat staan hoeveel beweging je krijgt wanneer je het bad ook zelf zou opzetten. Zwemmen is één van de enige dingen die een gemiddeld mens uit z’n stoel kan trekken bij extreem hoge temperaturen. 

 

Altijd kunnen afkoelen bij warm weer 

Een zwembad in de tuin heeft als voordeel dat je altijd de mogelijkheid hebt een frisse duik te nemen wanneer het bad op staat. In de zomer zal dit bijna altijd het geval zijn. Zelfs op een drukke dag kun je dan tussendoor even tijd maken om te gaan zwemmen omdat het bad toch bij je thuis is. Op deze manier kun je even ontsnappen aan de warmte, in het geval je helemaal onder het zweet komt te zitten gedurende de dag. De mogelijkheid hebben om jezelf af te koelen kan er dan bij helpen om de rest van de dag productief te blijven, wanneer je bijvoorbeeld thuiswerkt.  

 

Een zwembad kleed een tuin aan 

Mocht je een grote open plek op je land hebben, waarvan je niet weet wat je er mee moet doen? Dan is een zwembad een oplossing om deze plek op te vullen. Een zwembad is een object dat mooi in het midden kan staan en de aandacht kan opeisen, omdat het een heldere functie heeft is het ook niet gek dat het op deze plek staat. Een zwembad in een kale tuin is echter niet heel aantrekkelijk, daarom zal je aan de randen nog wel het nodige tuinonderhoud moeten doen. Bijvoorbeeld een paar planten tegen de schutting, of een mooi gazonnetje waardoor je de indruk krijgt dat je op een prachtige plek aan het zwemmen bent. 

 

Een verwarmd zwembad heeft z’n eigen voordelen 

Een bad met een verwarmingselement bevorderd het gebruik van een zwembad bij iets frisser weer. Het is heerlijk om buiten te genieten in het warme water wanneer de omgeving om je heen al afgekoelt is, dit is een uitstekende manier om buiten het najaar mee te maken of de lente. Dat de verwarming zo goed als stil is helpt bij het tot rust komen. Het zwemseizoen kunnen verlengen maakt de aanschaf van een bad een nog betere investerig.