Het kan zijn dat je tijdens of na het slapen wel eens wat problemen hebt ervaren. Je lijdt aan slaapgebrek, bent nog moe nadat je wakker bent geworden of kunt helemaal niet in slaap vallen. Het kussen kan hier een grote invloed op hebben. Als het kussen namelijk niet goed bij jou past, is het erg gemakkelijk om aan slaapgebrek of andere problemen te lijden. Zorg er daarom voor dat je nog een keer nadenkt over je kussen en verander indien nodig van kussen. De kussens van Sleepworld helpen jou hierbij. Ze hebben verschillende vormen, hardheid en materialen!

Maak de overstap

Een nieuw kussen uitkiezen kan vrij lastig zijn, zeker als je niet precies weet waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Gelukkig heb je bij Sleepworld 2 weken lang de tijd om uit te vinden of het gekozen kussen nou echt bij jou past of niet. Hierna kun je besluiten het product te houden of te retourneren. Ook kun je een van de Sleepworld winkels bij jou in de buurt bezoeken om een kussen uit te proberen. Juist daarom hoef je je geen zorgen te maken over de compatibiliteit met het nieuwe kussen. Je hebt genoeg tijd om het uit te proberen en te beslissen of het kussen echt goed voor jou is.

Verschillende maten, merken en materialen

Ook bij kussens is het belangrijk om te weten dat er ontzettend veel keus is. Je kunt ten eerste ontzettend makkelijk variëren op het formaat. Zo weet je zeker dat het goed in jouw bed past en het is wat je nodig hebt. Kleinere kussens zijn bijvoorbeeld fijner om vast te houden, maar op grotere kussens kun je beter rollen. Deze zijn vooral handig voor degene onder ons die onrustig slapen. Daarnaast is de stevigheid van het kussen ook belangrijk. Wil je liever iets zachts zodat je er in kunt zakken, of een harder kussen voor betere ondersteuning van je nek? Probeer het allebei en maak de juiste keus.

Nog meer voor je slaapervaring

Ondanks dat het juiste kussen ontzettend veel invloed heeft op je slaapkwaliteit, is dit niet het enige deel van je bed waarmee je jouw slaap kunt verbeteren. Ga bijvoorbeeld eens na of de deken die je nu gebruikt wel goed voor je is. Misschien heb je behoefte aan een iets zwaardere of lichtere deken om beter te kunnen slapen. Of wat dacht je van je matras? Lig je er nog wel goed op of denk je dat je beter een andere aan kunt schaffen? Als je last hebt van slaapproblemen, is het goed om je slaapomgeving aan te passen!