Nekpijn en verkrampte nekspieren zijn vaak onschuldig en verdwijnen vaak spontaan na enkele uren of dagen. Maar soms is nekpijn zo hevig dat je zelfs je hoofd niet meer kunt bewegen. Nekpijn en een stijve nek komen vaker voor dan je denkt. Maar hoe kun en een stijve en pijnlijke nek voorkomen?

Nekpijn voorkomen met voldoende beweging 

Nekpijn is vaak het gevolg van een tekort aan lichaamsbeweging of door lange tijd in dezelfde houding te zitten. Vooral wie dagelijks achter een bureau werkt bureauwerk of veel achter het stuur zit, heeft er last van. Maar ook als je urenlang doorbrengt achter je pc, tablet of smartphone doorbrengt heeft last van nekpijn. Probeer daarom regelmatig je nek te bewegen met aangepaste oefeningen. Draai regelmatig je hoofd en armen rond, doe eenvoudige oefeningen of loop even rond. Deze kleine aanpassingen kunnen nekpijn verzachten of zelfs voorkomen. 

Nekpijn voorkomen met een goede houding

Nekpijn is vaak ook het gevolg van een verkeerde houding. Om nekpijn te voorkomen moet ervoor zorgen dat zowel je scherm als je bureaustoel goed staan en je zelf mooi rechtop zit én loopt. Met de verkeerde houding worden je nek- en rugspieren overbelast met nekpijn tot gevolg. Wanneer je daar niet tijdig wat aan doet zul je vroeg of laat met ernstige nek- en rugproblemen worden geconfronteerd. Houd dus voortaan je rug rechtop en beide voeten op de grond zodat je knieën een hoek maken van 90 graden. Je beeldscherm staat bij voorkeur met de bovenrand op ooghoogte.

Nekpijn voorkomen met een goede slaaphouding

Een pijnlijke nek is vaak ook het resultaat van een slechte slaaphouding. Voor de juiste slaaphouding zijn een goede matras zoals een Una Matras en hoofdkussen onmisbaar. Een goed hoofdkussen past zich net als een goede matras aan de vorm van je hoofd en nek aan. Je hoofd mag niet omhoog geduwd worden of te diep in het kussen zakken. Slapen op je zij is de beste houding voor het voorkomen van nek- en rug pijn.

Goede matras kan nek- en rugpijn voorkomen

Heb je regelmatig last van nek- en rugpijn? Begin dan eerst met de kwaliteit van je matras en je hoofdkussen te controleren. Een matras vervang je best na zeven jaar. Zoek je een matras met de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Dan is een Una Matras een goede keuze.