Het hebben van een goede nachtrust is van belang en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Probeer daarom nu een natuurlatex matras uit. Na het proberen van dit matras wilt je niet meer anders.

Waarom is een natuurlatex matras geschikt voor jou?

Een goede nachtrust is zowel fysiek als mentaal belangrijk. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je stressniveau vermindert en het energieniveau omhoog gaat. Latex is een volledig natuurlijk materiaal. Vanwege zijn veerkrachtige, duurzame en zachte natuurlijke eigenschappen kan latex gebruikt worden als ideaal slaapoppervlak. Natuurlatex wordt gemaakt van het oogsten van sap uit rubberbomen, vandaar dat het zo zacht voelt. Het is naast een natuurlijk product ook nog een duurzaam product met een zeer hoge hygiëne. Natuurlatex is anti-allergisch en het heeft een groot aanpassingsvermogen met een goede puntelasticiteit. Waardoor het drukverlagend werkt en een perfecte ondersteuning biedt. Het matras is een zeer rekbaar en veerkrachtig materiaal. 

Een voordeel van een natuurlatex matras 

Een matras met een latex kern kent veel voordelen: Het matras biedt een uitstekende ligcomfort, dit komt door de veerkrachtigheid en soepelheid van het materiaal. De latex is heel hygiënisch dat komt, omdat schimmels, huisstofmijt en andere bacteriën geen voedingsbodem vinden in laten. Omdat er geen voedingsbodem is heb je geen last van allergieën. Het latex matras biedt veel ondersteuning, dus het is ook geschikt voor mensen met rug- of nekklachten. Het werkt drukverlagend en ondersteunt de ruggengraat perfect. Daarnaast is het natuurlijk een duurzame en eco-vriendelijke keuze, ook niet onbelangrijk.

Een nadeel van een natuurlatex matras

Slapen op zo’n eco-vriendelijke keuze kent ook nadelen. De prijzen zijn vrij prijzig, omdat het een natuurproduct is. De celstructuur van het matras is gesloten, hierdoor kan het matras wat warm aanvoelen. Een natuurlatex matras is vrij zwaar, maar in principe hoef je het matras maar een keer op te tillen om het op je bed te leggen. Heb je een hoger bed, zoals een boxspring is het erop leggen moeilijker dan een laag bed. Het verplaatsen van het latex matras kan je het best samen met iemand doen.

Wat is het verschil tussen latex en natuurlatex?

Het grootste verschil tussen deze twee is dat bij latex de celstructuur (luchtbelletjes) open word gebroken en bij normaal latex blijven de cellen gesloten. Latex wordt gemaakt van aardolie of van natuurrubber. Op het moment dat er een mix gemaakt wordt tussen synthetische en natuurlijke latex, mag dit ook een ‘natuurlijk geproduceerd matras’ noemen.