Iedereen draag schoenen, daarom heb je waarschijnlijk ook een hoop schoenen in huis liggen. Maar waar moet je deze schoenen kwijt? Van een Schoenenrek tot onder je bed, wij geven je 3 tips zodat jij altijd plek hebt voor je schoenen. 

Lades onder de kapstok

Veel mensen hebben een kapstok hangen op de gang. De ruimte onder deze kapstok wordt echter vaak niet benut. Door onder een wandkapstok of een plafond kapstok een rekje te maken of lades eronder te maken kun je gemakkelijk veel schoenen kwijt. Bijkomend voordeel is dat de ruimte benut wordt waar je verder geen last van ondervindt. Bovendien vult een lade of rekje de ruimte mooi op, hierdoor lijkt het minder leeg op de gang. Tevens is de ruimte op een gang of onder een kapstok vaak ideaal voor schoenen. Want wanneer je naar buiten gaat moet je natuurlijk ook je jas meenemen. 

Schaf een schoenenrek aan

Eén van de makkelijkste manieren om je schoenen op te bergen is door een schoenenrek aan te schaffen. Deze kun je op maat laten maken of in gangbare maten kopen. Een schoenenrek bestaat vaak uit een rek waar je de schoenen op kunt plaatsen, vaak is hier plek voor vele schoenen, zoals bij Colorhanger. Ook vind je schoenenrekken met extra vakken of opbergruimte voor schoenen die je niet vaak draagt over andere accessoires. Met de aanschaf van een schoenenrek ben je gelijk van al je problemen af, dergelijke rekken bieden namelijk ruimte voor al je schoenen. 

Eén rek voor al je spullen

Een andere tip is om een garderoberek aan te schaffen. Een garderoberek is eigenlijk een kapstok en schoenenrek in één. Een garderoberek biedt ruimte voor je jassen, sjaals en accessoires en onderop is er vaak ruimte voor je schoenen. Zo heb je al je benodigdheden gemakkelijk dicht bij elkaar. Ook is een garderoberek een mooie toevoeging voor in de gang of een andere ruimte, ze zijn namelijk voor elke inrichting te vinden en bieden bovendien veel ruimte. Dat maakt een garderoberek soms echter ook lastig te plaatsen doordat deze relatief veel ruimte kan innemen. Houdt hier dus rekening mee wanneer je overweegt een garderoberek aan te schaffen. 

Zelf een plank of kast maken

Schoenen zijn natuurlijk geen super grote voorwerpen. Daarom kun je er natuurlijk ook altijd voor kiezen zelf iets in elkaar te zetten. Zo kun je een lat aan de muur bevestigen om daar je schoenen op te zetten, of in het geval van hakken op te hangen. Ook kun je zelf met verschillende planken lades maken of een kleine kast voor op de grond, hier kun je vaak al veel schoenen kwijt. Ook kun je speels omgaan met je huis en schoenen aan hun veters ophangen aan een stang of draad. Leuk wanneer je van een niet te strakke inrichting houdt.