Als je slot kapot is of je je sleutel hebt verloren waardoor je je huis niet kunt betreden, heb je een slotenmaker nodig. Dit zijn helaas niet altijd vakmensen. Soms is de slotenmaker onbetrouwbaar, wat alleen maar voor meer problemen zorgt. Daarom moet je een professioneel persoon inschakelen voor het klusje. Je kunt hiervoor zorgen door de onderstaande tips toe te passen, zo kies je namelijk zeker de beste slotenmaker!

Vermijd nationale callcenters

Je doet er goed aan om bij het vergelijken van slotenmakers te kiezen voor een professional uit je eigen regio. Als je op het internet zoekt naar een slotenmaker en vervolgens met deze persoon belt, kan het echter zo zijn dat je een nationale callcenter aan de lijn krijgt. Het is slim om dan direct op te hangen. Veel malafide slotenmakers werken namelijk met zo’n callcenter. Een lokale slotenmaker zal juist zelf de telefoon opnemen, veel beter!

Let op de merknaam

Bij het kiezen van de beste slotenmaker doe je er ook goed aan om te kijken naar de merknaam. Als je de naam van het bedrijf herkent dan is dat meestal een goed teken. Een betrouwbare slotenmaker heeft namelijk altijd een gerenommeerde merknaam en houdt deze hoog door professioneel werk te leveren. Kijk dus naar de naam van het slotenmakerbedrijf en zoek dit op. Als je negatieve recensies leest op Google, is de slotenmaker waarschijnlijk niet zo goed als je dacht.

Vraag naar aanbevelingen

De kans is groot dat je niet de eerste van je familie of vriendengroep bent die een slotenmaker nodig heeft. Daarom kun je je netwerk vragen, ze zullen je waarschijnlijk een professional kunnen aanbevelen. Als ze een slotenmaker in dienst hebben genomen die goed werk geleverd heeft, doe je er natuurlijk goed aan om dezelfde vakman in te schakelen voor je klus. Tegenwoordig kun je simpelweg een berichtje in de groepschat op WhatsApp sturen voor aanbevelingen! 

Kijk naar beoordelingen

We hebben deze tip stiekem al eerder genoemd, maar dit advies is zo cruciaal dat we hem ook nog een aparte alinea geven. Het is namelijk altijd een goed idee om de beoordelingen van een slotenmaker aandachtig door te nemen. Dit kun je vandaag de dag eenvoudig doen door gewoonweg de naam van het bedrijf op Google in te tikken. Meestal zie je dan direct allemaal reviews. Zijn ze vooral negatief? Een andere slotenmaker kiezen is dan waarschijnlijk wel zo slim…