Wil je tijdens je vakantie even heerlijk ontspannen in de Nederlandse natuur? Dan is kamperen in eigen land de ideale vakantie voor jou. Maar een kampeervakantie vraagt wel om een goede voorbereiding. Je wilt immers niet dat je bij aankomst ontdekt dat je het matras of je kookstel vergeten bent. Daarom geven we jou 5x advies over hoe je goed voorbereid gaat kamperen in eigen land.

Verken de omgeving en de reis

Je wilt van tevoren natuurlijk wel op de hoogte zijn van de omgeving waar je gaat kamperen. Het is ook belangrijk om de campingregels en mogelijkheden van de camping te weten. Daarnaast moet je weten of een reservering noodzakelijk of aangeraden is. Ook is het verstandig om de route van tevoren te checken, zodat je niet met onverwachte omleidingen of andere vertragingen te maken krijgt. 

Tent, caravan of camper?

Niet elke camping is geschikt voor een tent, caravan en camper, daarom is het goed om vooraf te weten waarin je wilt kamperen. Bij Camping De Beerte kun je bijvoorbeeld met campers, caravans of tenten terecht. Er zijn ook campings waar je niet al deze mogelijkheden hebt. Als je vooraf de camping bekijkt en weet wat jij meeneemt, sta je niet voor vervelende verrassingen. Neem je een tent mee? Vergeet dan niet om je haringen mee te nemen.

Comfortabel slapen

Ook bij het kamperen wil je een goede nachtrust. Daarom is het belangrijk om vooraf alle benodigdheden voor het slapen klaar te leggen. Denk aan een luchtmatras en een pomp, een slaapzak of dekbed, genoeg kussens, oordopjes, extra dekens en tentverlichting of reservelampjes. Ook anti-insectenmiddel kan goed van pas komen.

Lekker eten en drinken

Als je er geen dure bedoening van wilt maken en optimaal wilt genieten van de natuur, dan kook je zelf bij de tent, camper of caravan. Doe daarom van tevoren boodschappen en neem een kookstel mee. Verder heb je pannen, bestek, servies, kruiden, peper en zout, suiker, lucifers of een gasaansteker, afwasmiddel, schoonmaakspullen en vuilniszakken nodig. Een thermoskan, theepot, koffiezetapparaat, koffiepot, flesopener, blikopener en kurkentrekker kunnen ook goed van pas komen.

Houd jezelf en je omgeving schoon

Het is belangrijk om de camping schoon te houden. Zorg daarom dat je genoeg vuilniszakken bij hebt en eventueel een vuilnisbakje voor je afval. Het is ook voor jezelf en je omgeving prettig om jezelf schoon te houden. Vergeet daarom niet om genoeg handdoeken, shampoo, douchegel en andere toiletspullen mee te nemen. Zo blijf jij lekker fris en is de omgeving dat ook.