In een tijd waarin alles steeds maar duurder wordt, hebben we veel geldzorgen. We willen besparen, maar dat kan erg lastig zijn als noodzakelijke producten zo veel geld kosten. Daarnaast willen we ook leuke dingen blijven doen; dat is goed voor onze mentale gezondheid. In dit artikel lees je hoe je altijd korting kunt krijgen in de winkel en op uitjes, zodat je zowel geld bespaart als kunt genieten van het leven.

Geld terug op aankopen

Een goede manier om te besparen is door je aan te melden voor cashback websites, zoals Spaaractief.nl. Op deze websites staan links naar tal van Nederlandse webwinkels. Als je via deze links naar de webwinkel gaat en vervolgens een product aanschaft, krijg je na een paar dagen een bepaald percentage van het aankoopbedrag terug. Dit percentage verschilt per webwinkel en product; meestal kun je rekenen op vijf procent, maar het kan ook oplopen tot wel vijftien procent van het aankoopbedrag! 

Doordat je al jouw producten via de cashback websites koopt, krijg je dus altijd korting. De cashback website krijgt een commissie doordat ze jou doorsturen naar de webwinkel en de webshop krijgt er een nieuwe klant bij – zo is het cirkeltje rond en ontstaat er een mooie win-win situatie. Cashback deals gelden voor allerlei verschillende producten, zoals eten en drinken, kleding, wasmachines, laptops en TV’s; je kunt zelfs cashback deals vinden voor het afsluiten van verzekeringen. Cashback is het dus zeker waard als je graag online winkelt en al jouw producten met korting in huis wilt hebben.

Scannen, maar!

We kunnen er niet omheen: kortingsbonnen! Het klinkt misschien ouderwets, maar het zoeken naar kortingsbonnen en deze inleveren bij de kassa kan je nog steeds een hoop geld schelen. Waar je vroeger uit papieren reclamekrantjes je kortingsbonnen moest knippen, kun je nu vaak codes scannen bij de (zelfscan)kassa via de officiële app van de winkel of via de folder die je downloadt op je telefoon. Doorgaans kun je alle codes gewoon met elkaar combineren en zit er geen limiet op hoeveel codes je scant. Dankzij deze kortingsbonnen krijg je een bepaald percentage korting, twee voor de prijs van één-deals of mag je uit verschillende merken kiezen en producten met korting combineren. 

Naast kortingsbonnen, bieden veel winkels een spaarmethode aan via hun webshop, de officiële app of via een kaart die je kunt scannen bij de kassa. Via jouw account kun je punten sparen en wanneer je een bepaald aantal punten hebt gespaard, kun je korting krijgen of een cadeautje uitzoeken. Je kunt er veel profijt van hebben als je het aantal verdiende punten goed in de gaten houdt en op het juiste moment inzet. Vaak kun je de punten inzetten als er al korting op het gekozen product zit en zo heb je extra geld bespaard.

Zoeken naar deals

Vind je het leuk om samen met vrienden, je partner of het gezin activiteiten te ondernemen, maar heb je er het geld niet voor? Pretparken en dierentuinen kunnen aardig duur zijn en zo’n dagje weg kost je al gauw meer dan 100 euro. In sommige gevallen is een overnachting noodzakelijk, omdat het park te ver weg zit van je woonplaats. Om toch te kunnen genieten van een dergelijk uitje, kun je online zoeken naar deals en kortingen. Er zijn verschillende websites die continu kortingen aanbieden op bepaalde pretparken, dierentuinen, musea of activiteiten zoals escape rooms en bowlen. Het enige dat je hoeft te doen, is je aanmelden voor de website en zo kun jij altijd genieten van een goede deal op een dagje weg. 

Je kunt online niet alleen kortingen vinden op uitjes binnen Nederland, je kunt vaak ook goedkopere deals vinden op vluchten, een spa of hotelovernachting, op restaurants en op producten. In sommige gevallen moet je bieden op een bepaalde deal, waarbij je zelf bepaalt wat het je waard is. Wanneer datgene waar je op biedt erg populair is, kan het zijn dat het alsnog een dure aankoop wordt; het is belangrijk goed op je grenzen te letten en op tijd te stoppen met bieden. Op andere websites wordt er een specifieke deal aangeboden die je direct aan kunt schaffen. Wist je dat je via de ANWB ook kunt genieten van korting op uitjes in Nederland? Dat maakt een lidmaatschap het extra waard!