Ga je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering en weet je niet zo goed hoe je aan de slag moet gaan? Gelukkig zijn er een paar tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste zorgverzekering. In dit artikel schrijven we er een aantal voor je op.

Wat voor basis wil je?

Allereerst moet je beslissen wat voor basisverzekering je wilt hebben. Er zijn namelijk verschillende soorten basisverzekeringen. Je bent in Nederland verplicht om een basisverzekering te hebben en dus is het slim om je hier goed in te verdiepen. Vaak kun je voor de wat goedkopere verzekeringen bij wat minder ziekenhuizen terecht. Als je een wat duurdere basisverzekering hebt, kun je vaak bij vrijwel alle ziekenhuizen en hulpverleners terecht. 

De aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering is niet verplicht in Nederland, maar soms wel aan te raden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je verwacht dat je wat extra zorg nodig zult hebben. Dat kan bijvoorbeeld als je denkt een nieuwe bril nodig te hebben, je tandartskosten gaat maken, of je bijvoorbeeld plant om zwanger te worden. Een aanvullende verzekering kan dan verstandig zijn om af te sluiten, zo voorkom je namelijk dat je straks veel onverwachte kosten maakt voor de zorg die je nodig hebt.

Vergelijk de verzekeringen

Welke zorgverzekering je ook nodig hebt, het is verstandig om je zorgverzekering te vergelijken op vergelijkdezorgverzekering. Door eerst een aantal zorgverzekeringen uit te zoeken en ze vervolgens via een speciale tool te vergelijken, kun je precies zien wat de eigenschappen van die zorgverzekering zijn. Je kunt dan per specificatie kijken wat jij het prettigst vindt en zo kies je snel en makkelijk de zorgverzekering die het beste bij jou past. Let bij het vergelijken van je zorgverzekering goed op bij welke zorgaanbieders en ziekenhuizen je terecht kunt. Verder is ook de premie natuurlijk belangrijk.