Waar je ook bent en wat je ook doet, veiligheid is altijd erg belangrijk. Veiligheid op de werkvloer is ook super belangrijk. Als werkgever ben je daar ook verantwoordelijk voor. Zorgen voor een goede veiligheid op de werkvloer kan een pittige taak zijn voor onervaren werkgevers op het gebied van veiligheid. Je kan dan voor projectmanagement kiezen. We gaan het daar in dit artikel meer in detail over hebben.

Projectmanagement bij SERIS

Voor projectmanagement voor beveiliging kan je bij SERIS terecht. Ben je bijvoorbeeld bezig met de bouw van een nieuwe bedrijfslocatie? Dan wil je natuurlijk wel dat de beveiliging goed geregeld is. SERIS Consulting staat je bij met een projectmanager die verantwoordelijk is voor jouw security. Het liefst zijn projectmanagers al aanwezig bij de ontwerpfase van je nieuwe gebouw. Een voordeel hiervan is dat zij proactief kunnen meedenken. Zo blijft veiligheid niet het ondergeschoven kindje, maar wordt het onderdeel van jouw bedrijfsproces. Geen zorgen als dit niet mogelijk is, want de veiligheid wordt gegarandeerd.

Wat houdt projectmanagement in?

Losstaand van beveiliging, wat houd projectmanagement überhaupt in? Projectmanagement, ook wel projectbeheer genoemd, is het beheersen van projecten. Het is de manier waarop projecten georganiseerd, voorbereid, gepland, uitgevoerd en afgerond worden. Dit kan dus ook op het gebied van beveiliging. Als je kiest voor een projectmanager voor de veiligheid op de werkvloer zorgt deze persoon dat heel het project en de beveiliging rondom het project geregeld is.

Projectmanager beveiliging

Als projectmanager voor de beveiliging ben je verantwoordelijk voor het leidinggeven aan meerdere projectteams. Je doel is om een optimaal financieel, technisch en kwalitatief resultaat te leveren. Je verzorgt de voorbereiding, planning en uitvoering van het project. Je bewaakt de contractverplichtingen, de voortgang, de juiste en tijdige inzet van middelen en de kwaliteit van de dienstverlening. Ook geef je advies en bied je ondersteuning. Er zijn zo nog veel meer andere taken die komen kijken bij een projectmanager voor beveiliging. Denk dan aan bijvoorbeeld het deelnemen aan bouwvergaderingen. 

 

Een projectmanager voor beveiliging neemt dus heel veel taken uit handen op het gebied van de beveiliging. Dit is ideaal voor onervaren werkgevers op het gebied van beveiliging of als de werkgever weinig tijd heeft voor de projectmanagement.