Een mantelzorger is iemand die soms nog weleens als vanzelfsprekend wordt gezien. Mensen vinden het soms normaal dat je voor dierbare zorgt. Toch is het niet altijd zo vanzelfsprekend. Mantelzorg is erg belangrijk en in dit artikel vertellen we je waarom dit zo belangrijk is. Lees dus snel verder om erachter te komen wat er zo belangrijk is aan mensen die mantelzorger zijn. Je kunt eventueel een mantelzorgwoning in Bergen op Zoom kopen.

Mensen die hulp nodig hebben, kunnen langer thuis wonen

Een mantelzorger woont vaak erg dichtbij de zorgvrager. Het is in zo’n geval dus mogelijk voor de zorgvrager om thuis te blijven wonen en dat is iets wat veel zorgvragers ook erg graag willen. Ze kunnen lekker in hun vertrouwde omgeving blijven en hoeven niet een hele verhuizing te doorstaan. Ook kan de hulpbehoevende in zijn of haar eigen omgeving makkelijker in contact blijven met bijvoorbeeld de buren of andere buurtgenoten wat eenzaamheid uit de weg gaat. Ook heeft de hulpbehoevende op deze manier een stuk meer zelfstandigheid dan in bijvoorbeeld een verpleeghuis of bejaardenhuis. 

Er is een tekort aan zorgpersoneel 

Wanneer niemand meer mantelzorger zou zijn, heb je heel veel extra zorgpersoneel nodig. Op dit moment is er al een tekort aan zorgpersoneel en daarom is het ook zo belangrijk dat er mantelzorgers zijn en blijven. Buiten mantelzorgers zijn er ook veel zorgvrijwilligers in Nederland. Deze vrijwilligers leveren hulp aan hulpbehoevenden die zij vooraf niet kenden. Mantelzorgers en zorgvrijwilligers vormen samen de informele zorg. De informele zorg is in Nederland erg belangrijk en daarom is het ook goed om deze mensen te waarderen. 

Ze vormen een team

Wanneer een mantelzorger vaak bij een zorgvrager is, weet deze mantelzorger precies wat de behoefte is van deze zorgvrager. Een zorgprofessional is opgeleid in het beter maken van anderen waardoor de professional deze behoeftes mee kan nemen en eventueel tips en verbeteringen kan maken. Zo versterken de zorgprofessional en de mantelzorger elkaar waardoor de cliënt de beste zorg krijgt. Ook kun je altijd een kijkje nemen op de website van Dit is plek.