Bij elke verhuizing, maar vooral bij een alleen verhuizen komt er heel wat kijken. Je hebt zoveel te regelen en te doen, dat je misschien wel vergeet om na te denken over welke verhuisdozen je eigenlijk nodig hebt. Ben je op zoek naar een verhuisbedrijf in Roosendaal, kijk dan bij FS-Verhuizingen.nl. Zij helpen jou bij het verhuizen met een goede service.

Schaf verhuisdozen aan

Een veelvoorkomende fout is dat tijdens een verhuizing de verhuisdozen niet goed gevouwen worden en ze te zwaar worden ingepakt. Als je ze dan ook niet helemaal goed gevouwen hebt, is de kans groot dat de bodem eronderuit valt. Het labelen van je verhuisdozen is heel effectief, zo weet je snel wat voor spullen in welke doos zitten. Dit is handig wanneer je gaat uitpakken of iets nodig hebt tijdens de verbouwing. Pak breekbare spullen, zoals je servies, goed in. Zo voorkom je dat het breekt. Je kan hiervoor inpakpapier of oude kranten gebruiken. Glazen kan je het beste per stuk inpakken. Wil je vloeibare spullen verhuizen, let dan op dat de deksels goed gesloten zijn. Je zou er eventueel voor de zekerheid zakjes omheen kunnen doen, zodat je zeker weet dat de rest niet vies wordt als het open springt. Verhuis geen onnodige spullen mee, dat levert alleen maar extra werk.

Planning maken

Een planning maken, is super belangrijk. Zo weet je wat je wat moet doen en wanneer het af moet zijn. Loop je achter op schema, dan geeft het jou alleen maar meer stress en verloopt de verhuizing minder zorgeloos. Alles pas last-minute doen is ook niet verstandig. Regel ook alle hypotheken en andere verzekeringen. Vergeet ook niet om je gas, water en licht op te zeggen. Dit moet je ook niet te vroeg doen. Wil je nog gaan verbouwen aan de nieuwe woning, regel en bespreek dat dan ook op tijd. De start van een verbouwing, begint vaak pas na een paar maanden.

Wie moet je allemaal inlichten over de verhuizing?

Het is belangrijk om je huisarts, apotheek, tandarts, gemeente, bank en verzekering te laten weten dat je op een nieuw adres gaat wonen. Het is niet verplicht om van zorgverlener te veranderen als je verhuist, maar omdat huisartsen liever niet willen dat hun patiënten verder dan een kwartier rijden van hun praktijk af wonen. Het is dus wel handig om het de huisarts te laten weten. Dit is in verband met spoedgevallen, patiënten moeten namelijk snel te bereiken zijn voor de behandelende arts. Ga je verhuizen naar de andere kant van Nederland, dan is het verstandig om te kiezen voor een andere tandarts, huisarts en apotheek.