Als er te weinig water uit de kraan komt, leidt dat vaak tot grote irritatie. Begrijpelijk, want kranen moeten natuurlijk gewoon doen waarvoor ze zijn gemaakt: zorgen dat er een fatsoenlijke waterstraal uit water kraan komt.

De beste oplossing: een drukverhoger kopen

Wil je definitief van het probleem van onderdruk in je kranen verlost worden? Dan is de beste keuze die je kunt maken een kwalitatief goede drukverhoger kopen. Drukverhogers zijn apparaten die speciaal ontwikkeld zijn om op het leidingnet aangesloten te worden om de druk in het leidingsysteem consequent op het juiste peil te houden. Ze werken als een soort pomp, die in het waterleidingsysteem aangebracht wordt. Drukverhogers zorgen voor een stabiele druk en helpen drukschommelingen snel en effectief de wereld uit. Je beschikt voortaan weer consequent, zowel beneden in de keuken als boven in de douche, over een krachtige en fatsoenlijke waterstraal.

Controleer het zeefje aan de voorzijde van de kraan

Een veelvoorkomende oorzaak van een slappe waterstraal uit de kraan, is het verstopt zitten van het zeefje dat aan het uiteinde van de kraan zit. Bij te weinig water uit de kraan kan het heel goed zijn dat dit zeefje verstopt zit, bijvoorbeeld door kalkaanslag of door vuil. Je kunt dit controleren door de dop aan het einde van de kraan open te draaien en het zeefje te controleren. Maar het zeefje grondig schoon met een ontkalkingsmiddel of een reinigingsmiddel. Het kan zomaar zijn dat het probleem van te weinig water dat uit je kraan komt, hiermee definitief opgelost is.

Ergens in de leidingen zit een lekkage

Een kabbelend straaltje uit de kraan kan ook worden veroorzaakt door een kleine lekkage ergens in je waterleidingnetwerk. Loop daarom je leidingen, althans de waterleidingen die zichtbaar zijn, eens bij langs en kijk of er ergens water uit een leiding lekt. Je kunt dit snel zien, doordat er dan een plasje water onder de leiding te zien is. Bij een lekkage is het verstandig om een loodgietersbedrijf te bellen voor reparatie.

Helpt niks? Bel dan een loodgieter bij jou in de buurt

Een loodgieter bellen kan onvermijdelijk zijn. Helpen de bovenstaande methoden niet? Bel dan gerust een loodgieter in je regio om de oorzaak en oplossing van een slappe waterstraal te onderzoeken en op te lossen.