Je hoort steeds vaker dat mensen hun auto laten wrappen. Dit is een goede manier om de auto een nieuwe kleur te geven of om de lak te beschermen. In dit artikel vertellen we je wat carwrapping precies is, wat de voor- en nadelen zijn en hoe je het weer kunt verwijderen. 

Wat houdt carwrapping in? 

Wanneer je jouw auto laat wrappen, komt er een laag over de auto heen. Dit kan een andere kleur zijn, omdat je de huidige kleur van je auto niet mooi vindt. Het kan ook gebeuren om zo de auto beter te beschermen tegen steenslag, kleine krasjes en vuil. De wrap dient namelijk ook als een soort beschermlaag over je auto. Daarnaast wordt carwrapping ook voor bedrijfsauto’s ingezet. Het is een makkelijke, goedkope en kwalitatief goede manier om bijvoorbeeld een bedrijfslogo op een auto te plaatsen. Het voordeel van wrappen ten opzichte van spuiten, is dat een auto wrap makkelijk te verwijderen is. 

Voordelen van het wrappen van een auto

Het wrappen van je auto is vaak een goede keuze en het brengt veel voordelen met zich mee. Wanneer je het uiterlijk of de kleur van je auto beu bent, kun je zelf een nieuwe kleur uitzoeken en je auto in deze kleur wrappen. Zo hoef je geen nieuwe auto aan te schaffen en heb je toch een nieuw uitziende auto. Ook wanneer je een tweedehands auto koopt die volledig aan jouw wensen voldoet, maar niet de juiste kleur heeft, is het wrappen van de auto een goede optie. Daarnaast wordt er bij het carwrappen een extra laag op je auto gezet, waardoor de auto zelf beschermd wordt tegen steenslag, vuil en krasjes. Hierdoor blijft de verkoopwaarde van je auto hoog. Wanneer je de carwrap beu bent en weer toe bent aan wat nieuws, kun je de auto wrap verwijderen en een nieuwe kleur of print uitkiezen. Ideaal! 

Nadelen van het wrappen van een auto

Het wrappen van je auto kent eigenlijk weinig nadelen. Het enige nadeel dat wij kunnen verzinnen, is dat het geld kost. Het wrappen van je auto is niet goedkoop, maar wanneer je het ziet als een investering in je auto, vallen ook de kosten uiteindelijk echt mee. De wrap zorgt er tenslotte voor dat de auto zelf langer mooi blijft en het bevordert de uitstraling van de auto.