Wanneer je veel gebruik maakt van je auto, zal er slijtage ontstaan aan verschillende onderdelen van de auto. Door je auto goed te onderhouden en er af en toe wat extra aandacht aan te besteden, kun je deze slijtage beperken. Dit geldt ook voor de velgen. In dit artikel vertellen we hoe je jouw velgen het best kunt onderhouden. 

Beschadigde velgen 

Vaak wordt gedacht dat een velg vuil wordt of beschadigd raakt door zand en vuil dat op de wegen ligt. Dit kan natuurlijk gebeuren, maar remstof en vet zijn vaak veel schadelijker voor je velgen. Door ophoping van vuil, remstof en pekel kan het zijn dat je de velgen niet of nauwelijks meer schoon krijgt. Daarom is het belangrijk om wekelijks de velgen schoon te maken. Zo zorg je dat het staal of aluminium zo min mogelijk aangetast wordt. Op die manier blijven jouw mooie BMW velgen van MW Wheels lang mooi.

Velgen schoon houden 

Het is dus belangrijk om je velgen regelmatig schoon te maken. De autowasstraat lijkt hiervoor een goede oplossing, maar voor jouw velgen kun je een bezoekje aan de wasstraat beter overslaan. Het resultaat lijkt op het eerste gezicht prima, maar wanneer je goed kijkt, zie je vaak de remstof nog zitten. Omdat het juist zo belangrijk is om de remstof goed te verwijderen, kun je beter thuis aan de slag met een goede velgenreiniger en een velgenborstel. Zorg dat je velgenreiniger niet te lang laat intrekken, omdat dit de velg kan beschadigen. Velgenreiniger kan best agressief zijn, dus draag ook handschoentjes wanneer je hiermee aan de slag gaat. 

Velgen vervangen

In sommige gevallen zijn de velgen al zo beschadigd dat het niet meer te redden is met goed onderhoud. Wanneer de velgen echt versleten zijn, kun je ze beter vervangen. Je kunt er dan voor kiezen om nieuwe velgen te kopen, maar het is ook een optie om gebruikte velgen aan te schaffen. Let er dan wel op dat deze velgen nog in goede staat zijn en dat het materiaal niet beschadigd is. Wanneer je zeker wilt weten dat je goede velgen koopt, kun je beter advies vragen bij een specialist, zoals MW Wheels in Tilburg.