Na een lange zomer is het dan zover; de renovatie en installatie van mijn beregeningssysteem in mijn achtertuin is eindelijke klaar. Ik heb maanden uitgekeken naar het moment waar ik met een opgelucht gevoel kan zeggen dat mijn tuin af is en dat ik van mijn tuin kan gaan genieten. Ik heb deze zomer veel werk en tijd gestoken in de passende stukken te vinden die ik nodig had om de wensen die ik voor mijn tuin had te vervullen. Het eindresultaat van mijn tuin is veel beter dan dat ik ooit van te voren had kunnen dromen en ik wil graag met jullie delen wat ik de highlights van mijn tuin renovatie vind.

Gezelligheid

Het gebrek wat mij het meeste stoorde aan mijn tuin voor de renovatie was dat ik er veel minder gebruik van mijn tuin kon maken dan dat ik eigenlijk gehoopt had toen ik mijn huis kocht. Dit komt voornamelijk door het Nederlandse weer natuurlijk. In de zomer vind ik het heerlijk om in de tuin te gaan maar tijdens de andere seizoenen is het weer vaak te wisselvallig om van een dagje in de tuin te genieten. In de wintermaanden wilde ik het liefst ook gebruik kunnen van mijn tuin.

Voor deze reden heb ik een tuinhuisje aangeschaft. Mijn tuinhuisje is groot genoeg dat ik er een leuk zithoekje in heb kunnen maken en een gedeelte dat als een aanrecht gebruikt wordt, ook heb ik een mini koelkast kunnen aansluiten. Nu kan ik het altijd gezellig maken in mijn achtertuin en daarbuiten is het tuinhuisje voor nog veel meer handig. 

Wanneer de kids willen spelen met veel lawaai, kunnen ze dat doen in het tuinhuisje, maar ook voor (kinder)feestjes is dit erg handig. Buiten dit kan ik het natuurlijk ook gebruiken om de rust op te zoeken. Dit vind ik een heerlijk idee want mijn hobby’s zijn namelijk creatieve werken maken. Dit doe ik het liefst in een rustige ruimte waar ik ongestoord kan werken en waar ik mij comfortabel voel. Mijn tuinhuisje heeft ook nog genoeg plek voor wat spullen op te bergen en natuurlijk zou ik later mijn tuinhuisje kunnen ombouwen tot een tuinhuisje dat alleen dient als opslagplek.

Puntjes op de i

Buiten het feit dat ik niet genoeg van mijn tuin kon genieten zonder tuinhuisje, vond ik mijn schutting ook vreselijk lelijk. Toen ik in dit huis trok stond mijn vorige schutting er al en was het vrij duidelijk dat deze er al lang stond en niet onderhouden was geworden. Mijn eerste idee was om deze oude schutting proberen te poetsen en op te knappen. Al snel werd duidelijk dat dit een veel te tijdrovend klusje voor mij zou worden en ging ik opzoek naar een nieuwe schutting. Deze beslissing was ook erg ondersteund door het feit dat ik hem ook niet vond passen bij mijn stijl. 

Voor de renovatie had ik dus ook besloten mijn schutting te vervangen. Nu is mijn hele achtertuin weer stijlvol, gezellig en kan ik er de komende jaren weer vol op van genieten! Mijn schutting brengt mijn hele tuin bij elkaar en zorgt voor de juiste sfeer. Ook was mijn schutting niet moeilijk te installeren. Sinds mijn nieuwe schutting staat heb ik ook veel complimentjes op het eindresultaat van de renovatie van mijn tuin gekregen en is het enigste wat ik mij afvraag: Waarom heb ik dit niet eerder gedaan?