Het periodiek aanpakken of het volledig opnieuw inrichten van je tuin is iets waar veel woningeigenaren voeg of laat voor kiezen. Jarenlang je tuin verwaarlozen of in lek geval niet moderniseren, gaat op een gegeven moment vervelen. Ben jij voornemens om ook je tuin aan te pakken en deze voor komende zomerseizoen te vernieuwen? Dan kun je dit professioneel, slim en voordelig doen door een hovenier als Habro Tuinen in te schakelen. Een hovenier als Habro Tuinen kan je helpen bij het inrichten, ontwerpen en optimaliseren van je droomtuin. En je van gedegen advies voorzien. Maar hoe kom je zelf op ideeën voor je tuin? Wat zijn belangrijke aandachtspunten en tips als je voor een opnieuw ingerichte tuin gaat die er weer jarenlang tegenaan kan? De tips van hoveniers en tuinprofessionals in dit artikel gaan je daarbij helpen.

Zorg voor een rustige tuin indeling

Kies je voor een hovenier van Habro Tuinen, dan wil je natuurlijk zelf met input komen en een globale beschrijving of ontwerp voor een tuin in je hoofd hebben. Belangrijk is in elk geval dat je kiest voor een rustige tuin indeling. Tuinen zijn ideale plekken om de hectiek van alledag achter je te laten, zeker in de zomermaanden. Daarvoor heb je een tuin nodig die niet te vol staat met meubilair, ruim is opgezegd en die een doordachte indeling heeft. Zorg bijvoorbeeld voor een apart terras, een groter of kleiner strak groen gazon en, wat ook helpt voor de sfeer, een tuinvijvertje met eventueel een gezellige fontein. Zo creëer je een overzichtelijke en rustgevende tuin voor jezelf.

Een eigentijdse loungeset & terrashaard voor extra sfeer

De tuin is in de zomerse maanden bij uitstek de plek om even lekker weg te zakken en te genieten van vogelgeluiden, de zon en van elkaar. Als je dit wilt, heb je hoe dan ook een mooie loungeset met comfortabele kussens nodig. Door een terrashaard aan te schaffen, maak je het nog gezellig. ’s Avonds kun je dan heerlijk bij het flikkerende vlammenspel wegdromen en genieten.

Vergeet sowieso de sfeerverlichting niet

Naast een loungeset, mooie planten en bloemen en wellicht leuke accessoires als tuinvazen, mag in een hedendaagse comfortabele tuin ook een sfeerhaard niet ontbreken. Een terrashaard of terraskachel verhoogt de sfeer buiten enorm, omdat je dan namelijk tot in de late, koude uurtjes op je terras kunt blijven zitten. Lekker, want dan kun je nóg langer genieten van de strak ontworpen tuin!