Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk volledig gaan ontspannen en niet willen denken aan de onderhoud van je tuin. Maar welke tuinonderhoud heeft je tuin nodig als je op vakantie gaat? Tuinonderhoud is namelijk één keer in de twee weken nodig. Op vakantie gaan is dan ook een gevaarlijk moment voor je tuin, want die heeft natuurlijk ook aandacht nodig. Met deze tips zorg je ervoor dat je terugkomt van je vakantie naar een piekfijne tuin!

Water geven

Water geven aan je planten is strikt noodzakelijk. Hoe vaak er water gegeven moet worden, hangt natuurlijk af van de soorten planten die je hebt, maar gemiddeld heeft elke tuin wel gevoelige soorten planten staan. Niet alleen planten, maar ook bepaalde boomsoorten kunnen erg gevoelig zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je iemand klaar hebt staan om je planten af en toe water te geven als je een paar dagen van huis bent. Heb je niemand in de buurt die je plantjes water kan geven tijdens je vakantie? Kijk dan eens naar een gardena vakantiebewatering. Met dit systeem kunnen er wel 27 planten automatisch worden bewaterd. Heb je een klein grasveldje in je tuin die besproeid moet worden wanneer je een paar dagen weg bent? Dan is een gardena sprinklersysteem erg handig. 

Vijver

Heb je een vijver in de tuin? Ook deze moet onderhouden worden wanneer je een paar dagen weg bent, vooral als er ook vissen in zitten. Het waterniveau moet namelijk voldoende hoog blijven wanneer je weg bent. Bij stilstaand water kunt u de vissen voorzien van zuurstof door middel van bijvoorbeeld een fonteintje of een watervalletje. Dit kan elke dag automatisch met een tijdklok aan gezet worden. Daarnaast werkt dit ook preventief tegen inbrekers doordat er regelmatig activiteit is in de tuin. Handig!

Gras onderhoud

In het groeiseizoen is het het best om het gazon elke week te maaien. Zo blijft het er mooi uitzien. Als dit te vaak wordt overgeslagen, wordt het ook steeds moeilijker om te maaien en wordt het resultaat niet meer zo mooi als eerst. Zorg er dus ook voor dat dit tijdens je vakantie wordt onderhouden, vooral als je tussen mei en oktober een tijdje van huis bent. 

Waterproof hoesen

Heb je een loungeset in je tuin staan? Wellicht is een waterproof loungeset hoes dan een optie als je een paar weken op vakantie bent. Als je op vakantie bent, zal je loungeset of tuintafel waarschijnlijk een tijdje niet worden gebruikt, en bij slecht weer kan dit er na een tijdje slecht uit gaan zien. Met een beschermhoes zorg je ervoor dat je tuinmeubelen in goede staat blijven en geen schimmel zullen krijgen. 

 

Hovenier

Een hovenier inschakelen is natuurlijk ook een optie als je een tijdje weg bent van huis. Dit is vooral een aanraden als je voor een langere tijd op vakantie bent. Overweeg je om een tuinman in te schakelen als je op vakantie bent? Denk er dan ook eens aan om de tuinman een verrassing voor je achter te laten als je terugkomt van je vakantie. De terugkomst van je vakantie zal dan een extra prettig zijn, omdat je terugkomt naar een gehele nieuwe en mooie tuin!