Er zijn een aantal zaken die je niet mag vergeten tijdens het verbouwen van een woning, wij hebben de belangrijkste punten voor jou op een rijtje gezet. Volgens ons is het belangrijk dat je voorafgaand van het klussen goed nadenkt over de belangrijkste werkzaamheden. Twijfel je over het aanleggen van vloerverwarming? Ga dan in gesprek met een aantal experts, nu heb je de mogelijkheid en ben je later niet genoodzaakt om je hele vloer er opnieuw uit te breken. Ook is het volgens ons belangrijk dat je al het houtwerk goed controleert, indien nodig is het belangrijk om balken met houtrot te repareren.

Het vastgestelde budget

Een budget is volgens ons hetzelfde als een planning, ze zijn belangrijk om jezelf aan te houden! Stel samen of alleen vooraf je budget vast, het is namelijk heel aantrekkelijk om toch over het budget heen te gaan tijdens het uitkiezen van bouwmaterialen, keukens, badkamers of andere zaken. Daarom stellen wij altijd voorafgaand van het uitkiezen het budget vast en niet tijdens de beslissingsfase. 

Onderzoek de beste bouwmaterialen

Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar de materialen die je gebruikt tijdens de verbouwing. Ga je aan de slag met het herstellen van houtrot? Dan raden wij aan om gebruik te maken van de EAZYFIX® Premium Houtrotvuller! Wij hebben deze zelf tijdens onze verbouwing gebruikt en het resultaat mag er zijn. Daarnaast huren wij extra materialen voor verschillende projecten tijdens de verbouwing, dit kost ons wat extra geld maar het bespaard ons een hoop uren zwoegen.

Overweeg duurzame alternatieven

Wanneer je duurzame alternatieven bekijkt kom je er snel achter dat de prijzen hoog lijken in vergelijking met normale bouwmaterialen, alleen bespaar je geld op de lange termijn! Wij hebben onze zonnepanelen gekocht toen er nog subsidie op zat en daar maken wij nu optimaal gebruik van. We hebben geen last van de hoge benzineprijzen want we rijden nu elektrisch op onze eigen opgewekte elektriciteit. Ook hebben we zelf gekozen voor extra dikke isolatie wat er nu voor zorgt dat onze stookkosten een stuk lager liggen dan die van onze buren. Daarnaast hebben we in onze tuin gebruik gemaakt van gerecycled hout, deze prijs lag een stuk lager dan andere houtsoorten maar dat zien wij er niet aan af.