Steeds vaker wordt er gewerkt aan een duurzamere wereld en lifestyle. Duurzamer leven is goed voor het milieu en je hebt er zelf ook nog is financieel profijt van. Bijvoorbeeld omdat de energierekening zo omlaag gaat. Maar belangrijker nog: een duurzaam huis kun je makkelijker verkopen. Wil jij een nieuwbouw woning dan kan vandereijkenmakelaardij.nl jou daarbij helpen. Zij helpen jou bij het vinden van jouw droomwoning. 

 

Begin met een goede isolatie

Zorgen voor een duurzame woning wordt steeds belangrijker. Het isoleren van je woning kan op talloze verschillende manieren. Maatregelen die je kunt nemen zijn onder andere dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie en het laten plaatsen van isolatieglas. De besparing die je met isolatie kunt bereiken verschilt per situatie Een woning met een slechte isolatie is niet heel duurzaam. Door een goede isolatie bespaar jij op jouw energierekening. Dat is omdat de warmte die jij in jouw woning stookt beter is geregeld en beter in de woning blijft hangen. Bij een goede isolatie is de woning ook sneller opgewarmd. Er hoeft dus minder gestookt te worden. Bij een ouder huis is het vaak dat je het dak, de muren en de vloer opnieuw moeten laten isoleren, voordat het huis duurzamer is. Ook is het goed om de naden en kieren te dichten van jouw woning, zo isoleer jij jouw woning ook meer. 

Wek je eigen stroom op

Je werkt zeer duurzaam als jij jouw eigen stroom kan opwekken. Je kan stroom opwekken door zonnepanelen. Zonnepanelen is wel een dure investering, maar het rendement wat je ervoor terug krijgt is groter. Na een paar jaar heb je de kosten van de investering in de zonnepanelen er al uitgehaald. Door het plaatsen van een zonneboiler of warmtepomp ben je ook duurzamer bezig. Een zonneboiler haalt energie uit de zon, een warmtepomp doet dit uit grondwater, de bodem of de buitenlucht. Beide apparaten zorgen ervoor dat de woning en het water worden verwarmd. De investering in een zonneboiler en/of warmtepomp is niet onnozel. 

Een duurzame energieleverancier

Een belangrijk aspect van een energiezuinige woning is de keuze voor groene stroom. Veel energieleveranciers leveren tegenwoordig groene stroom. Deze energie is opgewekt uit bronnen die nooit opraken en daarom zeer duurzaam. Kies niet zomaar een energieleverancier, want het kan veel verschillen met prijzen en/of ze groene stroom hebben. Ook is het verstandig om verlichting aan te schaffen dat duurzaam is. LED-lampen zijn veel zuiniger dan bijvoorbeeld gloeilampen. Een voordeel aan LED-lampen is ook dat je er veel mee kan doen. Je kan er allerlei soorten en verschillende kleuren geven. Zo creëer jij een eigen sfeer in de woning.