Ruimtetekort? Misschien mis je boven wat ruimte, of is de keuken te smal. Het is natuurlijk niet fijn wanneer je de hele tijd tegen elkaar aanstoot. Daarnaast kunnen er steeds meer spullen bijkomen, doordat je gezin bijvoorbeeld uitbreidt. Moet je dan verhuizen? Wanneer jij je thuis voelt, wil je liever niet verhuizen. Op dit moment is de woningmarkt heel lastig. Het aanbod van woningen is klein en de prijzen zijn hoog. Misschien vind je je buurt wel heel fijn of woont familie in de buurt. Gelukkig zijn er andere oplossingen die meer ruimte creëren in huis, zoals de opbouw van een plat dak of een grotere keuken. In dit artikel zullen verschillende manieren van meer ruimte ontwikkelen in huis worden toegelicht.

Aanbouw, opbouw of uitbouw

Om te beginnen kun je kiezen voor het plaatsen van een aanbouw, opbouw of uitbouw. Dit zijn verschillende opties die voor meer ruimte zorgen in huis. De goedkoopste optie is een aanbouw. Dit komt doordat hierbij de originele buitenmuren blijven staan. Bij een uitbouw worden deze weggehaald. Bij beiden creëer je meer ruimte in bijvoorbeeld de woonkamer, keuken of je maakt een gehele nieuwe ruimte, zoals een serre. Bij een opbouw wordt er een dakkapel toegevoegd of een hele extra verdieping. Met een extra verdieping kun je dus veel meer kamers toevoegen aan je huis. Deze drie opties zijn dus ideaal wanneer je meer ruimte wil creëren.

Kleine aanpassingen

Wil je extra ruimte, maar niet zulke grote aanpassingen doen? Dan zijn er ook kleinere aanpassingen. Kies er bijvoorbeeld voor om een erker te laten bouwen. Dit is minder ingrijpend dan een aanbouw, maar zorgt voor extra ruimte in de woonkamer. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een serre te plaatsen. Hiermee creëer je meer zitruimte. Tot slot kun je een kelder laten bouwen onder je woning. Op deze manier ontstaat er meer opslagruimte in huis.