Nu de energierekeningen de pan uit rijzen en de dagelijkse boodschappen ook steeds duurder worden, kijken steeds meer mensen naar manieren om hun huis te verduurzamen. Dit kan op allerlei manieren, dus het is belangrijk om een manier te vinden die goed bij jou past. Ook kleine aanpassingen kunnen op de lange termijn namelijk een groot verschil maken.

Laat zonnepanelen aanleggen

Het is even een investering, maar zonnepanelen zijn een langetermijninvestering waar je veel plezier van zult hebben. Je kunt er bijvoorbeeld je elektrische auto mee opladen, maar je kunt ook jouw eigen stroom opwekken om de energiekosten wat te drukken. Je kunt zonnepanelen laten aansluiten op jouw meterkast zodat je hier direct profijt van hebt. EEn deskundige partij zoals Aalbers Elektrotechniek legt je hier graag meer over uit.

Isoleer je woning

Op het moment van schrijven vallen de mussen bijna dood van het dak af, maar juist in de zomerperiode is het een goed moment om je woning te verduurzamen. Dit lijkt misschien tegenstrijdig omdat je woning met name in de winter goed geïsoleerd moet zijn, echter is dit juist een periode om te starten met verduurzamen. Waarom? In de zomermaanden hoef je jouw huis toch niet veel te verwarmen en is het dus een ideaal moment om voorbereidingen te treffen voor de winter. In de winterperiode moet je namelijk wel je woning goed geïsoleerd hebben om geen kou te lijden en om warmtevreters zoals tochtige ramen, deuren en kieren alvast te repareren. Zo bespaar je de komende winter al op stookkosten! De spouwmuren en een schuin dak isoleren zijn hier goede voorbeelden van.

Kies voor ledlampen en een waterbesparende douchekop

Niet alle investeringen voor je huis hoeven per se groot te zijn! Ook relatief kleine investeringen zoals ledlampen zijn een duurzaam alternatief voor de gewone gloeilamp of halogeenlamp. Daarnaast is een waterbesparende douchekop ook een ideale manier om op een hele eenvoudige manier geld te kunnen besparen en je huis te verduurzamen. Een waterbesparende douchekop zorgt er namelijk voor dat je minder water hoeft te verbruiken tijdens het douchen. Dit scheelt niet alleen in de maandelijkse kosten, maar het is ook nog eens goed voor het milieu!

Laat dubbel glas, oftewel HR++ glas plaatsen

Je ramen laten verduurzamen met HR++ glas is niet de goedkoopste optie uit het rijtje, maar het is wel een manier om je woning beter te isoleren en dus te verduurzamen. Het zorgt ervoor dat kou beter buiten gehouden wordt en het werkt ook preventief voor inbraak doordat het glas moeilijker te breken is. Kies je voor deze optie, dan is het inderdaad een flinke investering, maar dit betaalt zich op de lange termijn zeker terug.