Een verstopte gootsteen is altijd vervelend. Het water stroomt niet meer goed weg en zo ontstaat er al gemakkelijk een ontstopping. Je wilt natuurlijk snel van dit probleem af en daarom ben je op zoek naar een effectieve oplossing. Er zijn een paar een eenvoudige middeltjes die je kunt gebruiken om een gootsteen te ontstoppen. Het is echter slimmer om het door professional te laten doen. Denk aan een professioneel bedrijf zoals DG Riooltechniek Drimmelen. Zij lossen het probleem direct voor je op en zo voorkom je ook dat jouw gootsteen niet verder beschadigt.

De ouderwetse zuigontstopper

Wanneer je aan ontstoppen denkt, dan zie je de bekende rode ontstopper al voor je. Dit ware icoon is al vele jaren de reddende engel bij elke verstopte gootsteen. Zet de ontstopper (in de volksmond ook wel ‘gootsteen plopper’ genoemd) recht over de afvoeropening en druk de stok naar beneden. Trek hem vervolgens terug omhoog en herhaal dit enkele malen. Hopelijk komt de verstopping hierdoor los. Mocht dit niet werken, dan is het verstandig om een rioolspecialist zoals DG Riooltechniek te bellen. Zij lossen het probleem snel en op professionele wijze voor je op.

Probeer baking soda en azijn

Voorafgaand van het ‘ploppen’ kun je de leidingen laten weken met vetoplossers. Gebruik hiervoor heet water, baking soda en azijn. Laat dit geruime tijd weken, mogelijk laat de verstopping al los. Wanneer de verstopping niet loslaat kun je ervoor kiezen om een gootsteen ‘plopper’ of een luchtdrukontstopper gebruiken.

Met een luchtdrukontstopper

Een luchtdrukontstopper werkt hetzelfde als een zuigontstopper maar dan met luchtdruk. Je zet het ‘pistool’ opnieuw over de verstopte afvoer heen wanneer je deze opgepompt hebt. Mogelijk moet je mengen met heet water, azijn en baking soda. Wanneer je dit pistool met het pistool ‘schiet’, komt het warme water met hoge druk tegen de verstopping aan, dit kan resulteren in het ontstoppen van de verstopte leiding. Pas hiermee wel op, mocht je dit fout doen dan kun je de leidingen beschadigen, dan ben je veel verder van huis. Het is verstandig om een rioolspecialist in te schakelen en het bedrijf de verstopping te laten verhelpen.

Experimenteer met cola

Mocht het zelf gefabriceerde mengsel van azijn en baking soda niet voldoende zijn, dan kun je hier nog cola aan toevoegen. Deze manier kan wel wat tijd in beslag nemen; je moet de cola namelijk drie uur laten weken. Na het weken spoel je de afvoer door met kokend water. Hopelijk is het probleem hiermee verholpen! Is het probleem nog niet verholpen, dan kun je ervoor kiezen om de leiding met chemische ontstoppingsmiddelen te reinigen.

Bel DG Riooltechniek

Het allerbeste is om niet zelf aan de slag te gaan, maar om een professional hiervoor in te schakelen. DG Riooltechniek is een rioolspecialist die het ontstoppen van een gootsteen snel voor je kan regelen!