Schuldsanering, je denkt er liever niet aan en de kans dat je erin verzeild raakt is erg klein. Toch kan het gebeuren dat je er door domme pech mee te maken krijgt. Op het moment dat je zo diep in de schulden bent gekomen dat schuldsanering je enige overgebleven optie is om eruit te komen, dan wil je zo goed mogelijk geïnformeerd zijn over de mogelijkheden. Heb je een eigen huis, dan zul je dit in de verkoop moeten doen.

Wacht niet te lang, maar voorkom overhaaste beslissingen

Als eenmaal bijna in de schuldsanering zit, dan is het zaak om snel te handelen. Aan de andere kant moet je er ook voor waken om geen overhaaste beslissingen te nemen. Het is belangrijk om meteen aan de kostenkant in te grijpen. Neem al je abonnementen door en zeg er zoveel mogelijk af. Je hebt altijd te maken met een opzegtermijn, meestal gaan abonnementen per maand. Heb je een auto, probeer deze dan zo snel mogelijk van de hand te doen. Vakantie zal er voorlopig niet in zitten, dus de doorlopende reisverzekering kun je ook opzeggen.

Huis verkopen schuldsanering – Bagro Vastgoed

Als je een eigen huis hebt, dan is er vaak geen andere op dan dit te verkopen. Hier is het heel belangrijk om geen overhaaste beslissingen te nemen. In de paniek om zo snel mogelijk zoveel mogelijk schulden af te lossen, ligt de verleiding om op het eerste het beste bod in te gaan, op de loer. Dit kan je zomaar tienduizenden euro’s schelen. Je kunt je beter goed laten adviseren en in deze emotionele tijd de verkoop overlaten aan een specialist. Een van de mogelijke oplossingen: huis verkopen schuldsanering bij Bagro Vastgoed.

Je huis zo goed mogelijk in de markt

Natuurlijk heb je, wanneer je in de schulden zit, geen budget voor een verbouwing. Toch kun je low budget je huis zo goed mogelijk in de markt zetten. Opruimen en zoveel mogelijk van de hand doen voordat je de foto’s van je huis laat maken is een van de belangrijkste tips. Potentiële kopers willen graag het huis zien, niet de spullen die erin staan. En met een emmer eenvoudige witte muurverf voorzie je de wanden en plafonds op een goedkope manier van een frisse uitstraling.