Wil je een betonvloer met de eigenschappen van een gietvloer, dan kan dat. Door de populariteit van de industriële look van woonruimtes, zoeken veel mensen naar een betonvloer. Echter een vloer gemaakt van echt beton is zeer onprettig in je woonruimte. Industrieel beton is geen materiaal om als vloer te houden. Gelukkig kun je de uitstraling van beton op meerdere manieren bereiken. Dit artikel gaat in op de mogelijkheden die je hebt als je een stoere vloer wilt.

Woonbeton

Woonbeton geeft de meest pure uitstraling van beton en heeft verrassend prettige eigenschappen. De woonbeton vloer bestaat net als beton uit zand en mineralen, echter daarnaast zijn er toevoegingen aan gedaan die de vloer verbeterde eigenschappen geven. Deze toevoegingen, ook wel additieven genoemd, zorgen voor de zelfnivellerende werking, kunnen een kleur geven aan het beton, zorgen ervoor dat de vloer warm aanvoelt en eventueel waterdicht is. Kortom, de additieven bepalen hoe prettig en mooi jouw vloer zal zijn. Koop een betonvloer van woonbeton altijd bij een specialist.

Betonlook vloer

Wanneer je een betonnen vloer wilt, maar op nog meer comfort zit te wachten dan woonbeton kan bieden, dan kom je bij een gietvloer uit met betonlook. Een gietvloer is gemaakt van kunststof, maar kan dezelfde uitstraling hebben als een betonvloer. Bovendien kan een betonlook gietvloer doorgelegd worden in de badkamer. Een vloer van woonbeton kan ook in de badkamer, maar heeft een speciale coating nodig. De prijs van een gietbeton vloer is lager dan van woonbeton. Dit begint ongeveer bij 45 euro per vierkante meter, terwijl woonbeton vanaf 60 euro per m2 verkrijgbaar is. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de grootte van de oppervlakte, de ondergrond en jouw specifieke wensen.

Betonvloer met vloerverwarming

Zowel woonbeton als de betonlook gietvloer kan op vloerverwarming gelegd worden. Laat dit echter wel door een specialist doen. Omdat beton minder goed tegen uitzetten en krimpen kan dan bijvoorbeeld de meer elastische PU gietvloer, moet dit door een specialist aangelegd worden. Het antwoord op de vraag of een betonvloer op vloerverwarming kan is dus ja, echter wel met de noodzakelijke kennis en voorbereiding.

Is een vloer van beton een afgewerkte vloer?

Wanneer je in een huis of pand komt met een prachtige betonvloer, dan is dit vrijwel altijd een afgewerkte vloer. Je kijkt dus niet naar de kale vloer zoals die was toen het huis of pand opgeleverd werd. Men heeft niet gedacht, we laten de vloer zoals deze is. Integendeel, er is bewust gekozen voor een bepaald type vloer met beton uitstraling en deze is door een vakman aangebracht. Daarnaast is onderhoud belangrijk. Een gietvloer heeft minder onderhoud nodig dan woonbeton. Deze laatste moet je eens in ongeveer 8 jaar, afhankelijk van het gebruik, van een nieuwe waslaag voorzien. Een gietvloer met betonlook is vrijwel onderhoudsvrij.

Ga in gesprek met een specialist voor een betonvloer

Wil je een mooie betonvloer? Overleg dan met een specialist. Zo kun je advies inwinnen over welke vloer het beste bij jouw wensen en gebruik past. Of dit een regulier betonnen vloer is of een beton cire vloer. Welke vloer je ook kiest, beton heeft altijd een moderne, authentieke en stoere uitstraling en is, doordat deze naadloos is, goed schoon te houden.