Het onderhouden van je dak is erg belangrijk. Hoe beter en vaker jij jouw dak onderhoud, hoe langer je dak meegaat. Het onderhouden is goed want, Problemen doen zich vaak al veel eerder voor dan dat een lekkage zichtbaar is. Door het dak goed te onderhouden, geef je lekkages geen kans en kom je niet voor onverwachte hoge kosten te staan. Zoek jij een dakdekker in Etten-Leur, omdat jij het teveel werk vind om zelf het onderhoud te doen? Dan kan BRNC dakwerken jouw daarbij helpen! 

Een goed onderhouden dak gaat langer mee

Wanneer je jouw dak regelmatig onderhoud, voorkom je veel problemen. Je komt ook niet zo maar voor grote kosten te staan. Onderhoud je een dak niet dan heb je een grote kans dat viezigheid, zoals mosvorming en natuurlijk afval een probleem gaan zijn. Het wordt aangeraden om twee keer per jaar jouw dak goed schoon te maken. Naast dat je niet voor plotseling hoge kosten komt te staan, verleng je ook de levensduur van je dak. Zie je slijtage of kleine beschadigingen aan jouw dak, dan beschermt het dak jouw woning minder goed. Voorbeelden van dezes beschadigingen zijn scheurtjes en barsten in de dakbedekking. Door dit goed bij te houden krijg je geen last van onverwachte vochtproblemen. 

Verschil van onderhoud bij een schuin dak en een hellend dak

Naast het verschil in vorm zit er ook verschil in de soorten dakbedekking die we op beide daken terugzien. Zo worden de meeste hellende daken in ons land bedekt met dakpannen. Deze hebben een lange levensduur. Een ander belangrijk verschil is de kans op een lekkage bij deze type daken. Zo is het een stuk minder aannemelijk dat jij te maken krijgt met een lekkage bij een hellend dak. Dakpannen beschermen jouw woning namelijk goed. Bovendien waaien deze niet snel weg en gaan ze ook niet snel kapot. Bedekking op een plat dak is wat dat betreft een heel stuk gevoeliger voor schade. Zo kunnen takken en andere rommel bijvoorbeeld zorgen voor een scheur in de bedekking. Het grootste nadeel aan een plat dak is dat het meer onderhoud nodig heeft, om te voorkomen dat er lekkages ontstaan en er is een grotere kans op lekkages. Een plat dak heeft niet alleen maar nadelen, het heeft ook zo zijn voordelen. Het opsporen van een lekkage aan een dak is moeilijker dan je denkt. Water valt namelijk zelden recht naar beneden. Kijk bij lekkage dus goed waar de lek zit en pak het probleem dan zo snel mogelijk aan.