Een keukenblad is erg belangrijk in een keuken. Het bepaald voor een groot gedeelte hoe de keuken eruit komt te zien. Met een keukenblad heb je eindeloze opties in diktes, materialen en kleuren. Weet jij al wat je het mooiste vindt? In dit artikel worden alle opties uitgelegd en daardoor kan jij een goede keuze maken. Ook wordt deze makkelijker met interieurstyling door Keukenstudio FO. Lees verder als je meer wilt weten over keukenbladen. 

Voor wat voor materiaal ga je? 

Een keukenblad moet voldoen aan een aantal punten. Zo dient een werkblad onderhoudsvriendelijk te zijn. Ook moet het blad kunnen tegen hitte en het moet hygiënisch zijn in dagelijks gebruik. Denk aan vlekken, zuren en krassen. Hierbij speelt de kleur van het keukenblad ook zeker een rol. Lichtere werkbladen geven een ruimtelijk gevoel en zorgen voor een klassieke uitstraling terwijl een donkerder werkblad juist voor een sfeervolle en moderne uitstraling zorgen. Ja jij dus voor ruimte en licht of voor luxe en sfeer? Aan jou de keuze. 

Wil je gaan voor sfeer en warmte in de woning? 

Wanneer je het belangrijk vindt dat je een sfeervolle keuken krijgt, kan je kiezen voor een houten keukenblad. Hout vergt wel wat meer onderhoud dan andere materiaalsoorten. In eerste instantie is hout namelijk niet kras-, hitte- en vochtbestendig. Dit kan opgelost worden met een beschermende coating op het werkblad. Bij Keukenstudio FO weten ze perfect hoe je dit allemaal moet zorgen. 

Een composiet keukenblad

Er zijn tegenwoordig erg veel mensen die kiezen voor een keukenblad van composiet. Een composiet keukenblad heeft als voordeel dat het in eigenlijk alle type keukens past en dat is fijn. Composiet is een samenstelling van kleine deeltjes natuursteen en kunststof. Daarnaast is het blad ook heel hygiënisch en krasbestendig. Het enige waar je rekening mee moet houden bij composiet is dat je er geen hete pannen opzet. Zo ontstaan er blijvende plekken op het keukenblad en dat zou zonde zijn.