Een woning inrichten kan je door een architect of interieurontwerper laten doen. Het nadeel hieraan is dat je complete macht geeft aan een ander en dus minder controle hebt over het eindresultaat. Toch zijn er dingen aan inrichting die jij niet in een keer ziet die een architect misschien wel meteen ziet. Zo hebben beide kanten voordelen en zijn er nog meer belangrijke aspecten bij een herinrichting. Zo richt je je woning gezellig in. In dit artikel wat praktische dingetjes om je huis op te fleuren.

Begin met de meubel indeling 

Allereerst moet je denken aan de indeling van je meubilair. Staan de banken en stoelen op plekken waardoor je optimaal gebruikt maakt van je oppervlakte. Geven deze plekken een knusse indruk van de beschikbare ruimte. Het siert het huis als je er breed en gemakkelijk door kan lopen. Zet waar het kan banken en stoelen tegen muren aan. De achterzijde hiervan zal je toch bijna niet gebruiken, alleen het zitgedeelte. Op de late avond wanneer bankhangen aantrekkelijk is zal een kleiner tafeltje je zeer van dienst zijn. Hierop kan je zowel avondeten als genieten van een kop koffie.

Soorten decoratie waarvoor je kan gaan

Er bestaan veel soorten decoratie waaruit je kan kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de kussens op de banken en stoelen, ornamenten, vazen en bloempotten in de kozijnen, tafelkleden of muurdecoratie. Op de muren zou je iets kunnen ophangen zoals posters, fotolijsten of baklijsten. Met een baklijst geef je de woning een leuke sfeer. Baklijsten zijn in principe hetzelfde als fotolijsten, maar dan met als bijzonder uitzondering dat een baklijst hogere randen heeft dan een fotolijst. Dit ontwerp geeft het ingelijste stuk bijna een 3D effect. Een baklijst komt het meest tot zijn recht als er een canvasdoek in is geplaatst.

Tijd voor gezelligheid

Na het indelen van de meubels en het decoreren van de kamers is het de hoogste tijd voor gezelligheid. Denk eraan dat iets te veel kan, zoals te veel meubels of te veel versiering. Zorg dus dat je bij een inrichting van je woning niet te veel decoreert. Het moet er ten slotte gezellig uitzien en niet als één of andere jungle. Een leuk ontworpen woonkamer kan een bepaald thema, patroon of kleurencombinatie hebben. Tafelgerei, onderzetters, dienbladen, kopjes en bekers kunnen dan ook worden uitgezocht zodat ze op de rest aansluiten. Het serviesgoed zal in deze situaties uniek worden en visite zal het elke keer iconisch herkennen.