Je dakgoten goed schoonmaken is iets wat veel mensen vergeten, maar zeker als je in de buurt woont van een bos of een gebied waar veel bomen staan, is het geregeld leeghalen van je dakgoot van groot belang. Je wil namelijk niet dat je dakgoot verstopt raakt en er lekkage problemen ontstaan. Zorg er daarom voor dat je minstens eenmaal per jaar, maar liever nog twee keer per jaar, je dakgoten reinigt of dit laat doen door een professional. Ga je hier zelf mee aan de slag? Dan kunnen de tips hieronder je eind op weg helpen!

Zorg dat je een sterke en betrouwbare ladder hebt

Op hoogte werken is geen hobby van de meeste Nederlanders. Bij het reinigen van je dakgoten moet dit echter wel. Een veilige én voordelige ladder kopen bij Rolsteiger.net biedt dan en oplossing. Wie kiest voor een ladder kopen bij Rolsteiger.net is gegarandeerd van een lader die stevig en stabiel neergezet kan worden en volkomen veilig in gebruik is. Zo kun je veilig op hoogte je dakgoten leeg scheppen! Ook niet onbelangrijk is dat een ladder kopen bij Rolsteiger.net voordelig kan. Voor een scherpe prijs koop je een kwaliteitsladder, waar je jarenlang mee vooruit kan om op hoogte te werken, je dakgoot schoon te maken of een schilderklus aan te pakken!

Met een mal kun je de goot een stuk beter en sneller schoon krijgen

Slimme klussers die de dakgoot snel en grondig willen schoonmaken, kunnen dit doen door een mal te maken in de vorm van de dakgoot. Maak er een handvat aan, zodat je de mal goed door de dakgoot kunt trekken of duwen. Met een goed gevormde mal kun je de goot veel sneller en ook efficiënter schoon krijgen!

Gebruik een bladvanger in de regenpijp

Door een bladvanger te plaatsen in de afvoerpijp kun je een hoop troep en narigheid voorkomen. Deze zorgt ervoor dat de bladeren naar beneden vallen op de straat, maar het water in de dakgoot terecht komt. Elke bouwmarkt verkoopt tegenwoordig wel bladvangers!

Spuit de laatste restjes met een tuinslang weg

Als je met je mal de dakgoot volledig hebt gereinigd, kun je de laatste restjes wegspuiten met een tuinslang. De dakgoot is dan helemaal schoon en kan er weer maandenlang tegenaan!