Als het aankomt op het ontwerpen van een tuin, zijn er vandaag de dag oneindig veel mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Wat het beste ontwerp is, hangt dus ook volledig af van je persoonlijke smaak. Toch zijn er wel een aantal regels voor het ontwerp die zeker het overwegen waard zijn. Wat deze gouden regels zijn, lees je in dit artikel.

Zorg voor een perfecte balans tussen groen en bestrating

Je wilt natuurlijk maar al te graag een tuin dat gemakkelijk is in onderhoud, maar tegelijkertijd wel de nodige verkoeling en beschutting biedt. Zorg voor een perfecte balans tussen groen en bestrating. Hierbij kun je denken aan plantenbakken in de tuin, voldoende bodembedekkers en een mooi gazon met prachtige veldbloemen. Wat voor soort groen laat je het liefste bij jou in de tuin terugkomen?

Werk in hoogteverschil voor een speelse indeling

Als het aankomt op de indeling van de tuin, is het erg slim om te werken in hoogteverschillen. Hierbij kun je denken aan een plantenbak die hoger in wordt gemetseld of het planten van struiken die hoog groeien. Hierdoor zorg je voor een speels geheel en ontstaat er erg veel dynamiek.

Laat je vrijblijvend informeren door het team van Tuinontwerpbureau Luijendijk

Nu je net even een wat beter beeld hebt gekregen van de regels waar een goed tuinontwerp aan moet voldoen, wordt het tijd om verder na te gaan denken over het design bij jou in de tuin. Kun je hier op dit moment wel de nodige hulp voor gebruiken? Laat je vrijblijvend informeren door het team van Tuinontwerpbureau Luijendijk. Je ontvangt in dat geval altijd een prachtig ontwerp dat mooi in balans is.