Een groene tuin is iets dat vele mensen willen, maar niet iedereen voor elkaar krijgt. Het ontwikkelen van zo’n groene tuin is echter helemaal niet zo lastig. In dit artikel geven we je daarom een aantal tips.

Ga voor een groene afscheiding

Vrijwel iedere tuin heeft een tuinafscheiding. Niet zo gek, want dat zorgt voor een hoop privacy. Wanneer je een groene tuin wilt, kun je het beste voor een groene tuinafscheiding kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een groene beukenhaag kopen. Deze is enorm populair in Nederland en is in de zomer prachtig groen. In de winter blijft het blad enigszins hangen, waardoor je ook in de winter veel privacy hebt. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een rode beukenhaag, een taxushaag of een hulsthaag. Al deze hagen blijven het hele jaar door hun blad behouden en geven een mooie, groene sfeer aan je tuin.

Weg met die tegels

Het is natuurlijk nogal logisch, als je een groene tuin wilt, moet je niet onnodig veel tegels en stenen in je tuin leggen. Maak waar nodig een looppad en een plekje om te zitten en haal verder alle verharding weg. Hier kun je een hele hoop planten zetten, zoals een mooi hortensia of een vlinderstruik. 

Ga voor gras

Niets is zo mooi in een tuin als een mooi, strak, groen gazon. We zien dat steeds meer mensen kiezen voor kunstgras in hun tuin, maar dat raden wij sterk af. Niet alleen geeft dat een onnatuurlijke indruk, maar je legt in feite ook gewoon een heel groot stuk plastic in je tuin. Dat is niet goed voor de dieren en insecten in je tuin en het zal je tuin er zeker niet levendiger op maken. Kies dus voor echt gras en houd het goed bij, zodat je kunt genieten van een glanzend, groen gazon.

Wat als je een balkon hebt?

Ja, als je een balkon hebt, is er natuurlijk geen mogelijkheid voor een gazon of een mooie, groene haag. Toch kun je ook je balkon mooi vergroenen. Hang bijvoorbeeld plantenbakken aan de balustrade en zet een paar flinke potten met bloemen en planten op je balkon. De Volkskrant schreef zelfs een hele serie over hoe je zoveel mogelijk diersoorten naar je balkon trekt. Geen enkel excuus om je balkon niet groen te maken dus.

 

Hagen-planten.nl